Flaris LAR 1 jetinin Polonyalı imalatçısı Flaris, BAE’li EDGE Group’la güçlerini birleştiriyor. İki şirket, dünyanın en hızlı kişisel jeti olan Flaris LAR 1’i insansız bir uçağa dönüştürecekler.

FLARIS, özelliklerini ve operasyonel yeteneklerini geliştirmeye devam etmek için hisselerinin yüzde 50’sini yeni nesil teknolojilere yatırım yapan Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki EDGE Group’a sattı. İki şirket ortak girişim kuracak. Bu ortak girişim, insanlı uçağın insansız sisteme dönüştürülmesine ve savunma sanayine yenilikçi ticari teknolojilerin kazandırılmasına yardımcı olacak.

Dünyanın önde gelen ileri teknoloji ve savunma gruplarından biri olan EDGE Group ve Flaris’in yüksek hassasiyetli havacılık ve uzay mühendisliğindeki uzmanlığı birleştiğinde, bunu uçağın geliştirilmesi için stratejik bir proje haline getiriyor.

Bu ortak girişimden kaynaklanan yenilikler, uçaklar ve Flaris’in sunduğu çözümler, 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan Dubai Airshow 2023’te sergilenecek. Her iki şirketin temsilcileri, modern savunmanın dinamik ihtiyaçlarını karşılamak için otonom teknolojilerden yararlanan Flaris insanlı uçağın insansız bir modele dönüştürülmesini sunacak.

MEVCUT HAVACILIK TEKNOLOJİLERİ İHA SİSTEMLERİNE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Flaris CEO’su Rafał Ładziński, “EDGE ile güçlerini birleştirmek, Flaris için önemli bir dönüm noktasına işaret ediyor ve mühendislik mükemmelliği ve yeniliğe olan ortak bağlılığımızın altını çiziyor. Özellikle otonom uçuş ve ileri motor teknolojisinde planlanan gelişmeler, kişisel jetlerin başarabileceklerinin sınırlarını zorlama misyonumuzla mükemmel bir şekilde uyum sağlıyor. Birleşik uzmanlığımız şüphesiz havacılık ve uzay endüstrisinde daha fazla ilerlemenin yolunu açacaktır.” ifadesini kullandı.

EDGE Group Genel Müdürü ve CEO’su Mansour AlMulla ise yaptığı açıklamada, “Flaris’in mühendislik yeteneklerini ve geniş jet yelpazesini ekosistemimize dâhil etmek, EDGE için jet motoru üretimi ve ileri havacılık teknolojilerindeki genişlememize işaret edecek ve yüksek teknoloji portföyümüze önemli bir değer katacak stratejik bir hamledir. Bu stratejik yatırım ve ortak girişimin, özellikle mevcut havacılık teknolojilerinin insansız sistemlere dönüştürülmesi konusunda getireceği fırsatları öngörüyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER