2024 Red Bull Cliff Diving falez atlama sezonu Yunanistan’da açıldı. Kadınlarda ilk mücadeleyi kazanan isim Kanadalı Molly Carlson oldu.   

Son iki sezonda Avustralyalı Rhiannan Iffland’ın ardından ikinci olan Carlson, Atina, Vouliagmeni Gölünde heyecan verici bir sonuçla, son şampiyonu sadece 0,1 puan geride bırakarak mücadeleye hazır olduğunu bir kez daha kanıtladı. 20 metreden gerçekleştirilen dalışta dördüncü tura girerken, rakibine karşı az da olsa bir üstünlük sağlayan Kanadalı oldu ve şaşırtıcı bir şekilde her ikisi de son dalışlarında aynı puanları aldılar.

Zaferinin ardından Carlson, “Rhi’nin peşinden gittiğimde baskıyı gerçekten kaldıramadım, bu yüzden dışarı çıkıp bunu yaptığım için kendimle gerçekten gurur duyuyorum. Son dalışta da aynı puanlar vardı ama dünkü 0,1’lik küçük puanı unuttum. Süper, süper harika.” dedi.

Avustralyalı Rhiannan Iffland

Kanadalı Molly Carlson 323,85 puanla yarışmayı kazanırken Avustralyalı Rhiannan Iffland 323,75 puanla ikinci, Kanadalı Simone Leathead 319,10 puanla üçüncü oldu. (kaynak:haymanagazetesi.org)

Kanadalı Simone Leathead

 

CEVAP VER