Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) 1-3 Eylül 2017 tarihlerinde, İsviçre’nin Lozan kentinde 1. FAI Uluslararası Dron Konferansını düzenleyecek.

Dronların üst düzey bir hava sporu olarak görüldüğünü belirten FAI Başkanı Frits Brink ”Dron, bir numaralı hava sporu, belki de ‘e-motor sporu’ olmak için ortaya çıkıyor” dedi.

Üç gün sürecek olan konferansa dron dünyasından uluslararası konuşmacılar katılacak.

Konferansın üç ana teması: “Dron ve Yenilik”, “Dron ve Güvenlik”, “Dron ve Spor” olacak.

Dron ve Yenilik: Nakliye, lojistik, insani ihtiyaçlar ve kurtarma operasyonları, tarım ve veri analizi alanlarında sanayi liderleri ile ilgili sunumlar yer alacak. Gelecekteki gelişmelerin ele alınacağı bu bölümde; birkaç yıl içinde kaç drone olacağı ve dünyaya bakış açımızda neleri değiştireceği gibi konular incelenecek.

Dron ve Güvenlik: Dron ve kullanılan son teknoloji hakkında tartışmaların ele alınacağı bu bölümde; Dronların kalabalık hava alanlarına entegre edilmesi gibi çarpışma önleme sistemlerinden izleme sistemlerine ve uzun mesafeli operasyonlardaki zorluklara kadar çeşitli konular ele alınacak. Örneğin, Demiryolu hatlarının bakımı, kamu eğitimi ihtiyaçları ve genel düzenleyici konularda görüşler dile getirilecek.

Dron ve Spor: Dron yarışlarının önemli noktalarının ve farklı dron spor türlerinin ele alınacağı bu bölümde; E-Gaming gibi yeni ortaya çıkan sporlardan örnek olay ve incelemeler gösterilecek, dünya genelinde hava sporu organizasyonlarının yeni paydaşlarla yaptıkları çalışmalar sonucunda elde ettikleri deneyimler paylaşılacak.

KONFERANSA KAYIT OLMAK İÇİN TIKLAYIN

CEVAP VER