Dünya Hava Sporları Federasyonu’nun (FAI) yeni Başkanı Robert Henderson ve beraberindeki heyet Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu ile tanışmak ve FAI-THK arasında yıllardır devam eden işbirliğinin artırılması yönünde çalışmalar yapmak üzere 29 Kasım 2018 Perşembe günü Ankara’ya geldi.

FAI ve THK yetkilileri arasında gerçekleştirilen toplantılarda ülkemizde düzenlenecek Dünya Hava Oyunları kapsamında en üst düzeyde karar organı olan Koordinasyon Komitesi (CoCom) kurulmasına yönelik görüşmeler ve Dünya Hava Oyunları’nda yapılacak yarışmalar hakkında planlama ve yer incelemeleri Ankara’da yapılacak.

Ayrıca; Nisan ayında Lozan’da tüm üye ülke temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen FAI Dünya Serbest Model Uçak Planlama Toplantısı’nda Türkiye’de yapılması planlanan Dünya Serbest Model Uçak Büro Toplantısı da Ankara’da devam ediyor. Büro toplantısında dünyadaki serbest modelcilik alanındaki son gelişmeler ile 2019 ve sonrası için planlamalar görüşülüyor.

FAI Başkanı ve FAI Yönetim Kurulu heyeti ile çeşitli ülkelerden delegelerin katıldığı Dünya Serbest Model Uçak Büro Temsilcileri 3 Aralık 2018 Pazartesi günü ülkemizden ayrılacak.

CEVAP VER