Dünya Hava Sporları Federasyonu “FAI”nin yeni başkanı İngiliz David Monks oldu. 2-5 Aralık 2020 tarihleri arasında video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen 114. FAI Genel Konferansında İki yıllık bir dönem için başkanlığa seçilen Monks, aktif bir helikopter pilotu olarak tanınıyor.

İngiltere’de elektrik mühendisliğinden mezun olan 53 yaşındaki Monks, 1995 yılında helikopterle uçmaya başladığında havacılıkla tanıştı. O zamandan beri, Royal Aero Club Başkanlığı da dâhil olmak üzere birçok hava sporu organizasyonunda görev yapan Monks, 2009’dan beri FAI Rotorcraft Komisyonu ve FAI Hava Sporları Genel Komisyonu bünyesinde aktif şekilde yeraldı.

Yıllar boyunca birçok FAI Şampiyonasına ve bölgesel yarışmaya katılan David Monks, 2008 FAI Dünya Helikopter Şampiyonası’nda bronz madalya ve 2012 FAI WHC’de iki gümüş madalya kazandı. Aynı zamanda üç FAI Dünya rekoru sahibi olan Monks, FAI eski başkanı Bob Henderson’ın yerini aldı.

Bu göreve seçilmesinden mutluluk duyduğunu belirten Monks, “Karşılaştığımız mevcut zorluklara yanıt veren FAI için sahip olduğumuz vizyonu hepimizin yerine getirdiğinden emin olmak için yeni seçilmiş bir İcra Kurulu’nun arkamda olmasından memnuniyet duyuyorum.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER