Devlet Tiyatrolarının ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması kapsamında bu hafta Ankara’da ‘Eyvah Nadir’ oyunu sahnelenecek.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, sanatsal faaliyetlerden yazın da yararlanılması için hayata geçirdiği ‘Nöbetçi Tiyatro’ uygulaması ile sanatseverlerle buluşmaya devam ediyor. Projede beğeniye sunulan oyunlar sanatseverler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Projenin dördüncü haftasında Ankara Devlet Tiyatrosunun sahnelediği ‘Eyvah Nadir’ Küçük Tiyatro Sahnesinde perdelerini açıyor.

Ahmet Metin Önel’in yazdığı ve Ali Meriç’in yönettiği tek kişilik oyunda, ‘Eyvah’ demenin bir zaaf, ötesinde bir yenilgi olduğuna inanan Nadir’i canlandıran Koray Karaca girdiği birbirinden farklı rollerle göz dolduruyor.

Gülmek, gülerek düşünmek ve düşünerek özdeşleşmenin sahnede vücut bulduğu Eyvah Nadir, izleyiciyle de bir biçimde köprü kurmaktan geri kalmıyor. Modern meddahlık havasında geçen oyun, Nadir’in, ‘Eyvah’ sözcüğünden hal ve söylem olarak kaçma çabasını, insanın onur ve vicdanıyla sürdürdüğü yaşam yolculuğunu anlatıyor.

Dekor tasarımının Seyhan Kırca’ya, ışık tasarımının Osman Uzgören’e, müziklerinin Can Atilla’ya ve dans düzeninin Yıldız Venedik’e ait olduğu oyun, 5-9 ve 12-13 Haziran tarihleri arasında akşam saat 18.00’de Küçük Tiyatro sahnesinde izlenebilecek.

CEVAP VER