Polonya’da düzenlenen U23 Dünya güreş şampiyonasında kadınlar müsabakaları  bu akşam yapılacak olan final maçlarıyla sona erecek. 48 kilodaki sporcumuz Evin Demirhan  bu akşam Ritu Ritu (IND) ile finalde karşılaşacak.

U23 Dünya kupasında Greko_Romen stilin ardından kadınlar maçları da bu akşam yapılacak olan final maçlarıyla son bulacak. 48 kiloda mücadele eden sporcumuz Evin Demirhan altın madalya için mindere çıkacak.  İlk turda  Belarus Kseniya Stankevich ile karşılaşan sporcumuz Evin Demirhan  rakibini 6-6 sona eren maçın sonunda eleyerek adını 2. Tura yazdırdı.  İkinci turda rakip Japon Rina Okuno oldu. Maçın başından sonuna kadar üstün bir oyun ortaya koyan sporcumuz rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Azeri Türkan Nasırova ile karşılaşan  Evin mücadeleyi 7-3 kazanarak finale kaldı. Sporcumuz  finalde Ritu Ritu (IND) ile karşı karşıya gelecek. Final maçları saat 20:00’da başlayacak.

Diğer yandan bugün mindere çıkan diğer 3 sporcumuz  Elif Yılmaz, Derya Bayhan ve Buse Tosun rakiplerine mağlup olarak şampiyonaya veda ettiler.

CEVAP VER