Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer’in hava taksi alanında faaliyet gösteren şirketi Eve ile ticari bölgesel uçak kiralama şirketi Falko, bugün, Eve’nin 200 adet elektrikli dikey kalkış ve iniş uçağı için potansiyel bir sipariş ve Kentsel Hava Hareketliliği görevlerini desteklemek üzere küresel bir eVTOL operatörleri ağı geliştirmek için ticari bir ortaklık tasarlayan bir Niyet Mektubunu duyurdu.

Eve ve Falko arasındaki ortaklık, Eve uçaklarını tercih eden müşterilerin ilk rota ağlarını geliştirmek için Falko’nun mevcut operatörleriyle işbirliği yapacak bir çalışma grubu kurarak başlayacak. Ayrıca Eve uçaklarını kullanan her Falko müşterisi için güvenli, ölçeklenebilir bir ağ oluşturmak amacıyla Eve’in yeni nesil hava trafik yönetimi yazılımı, hizmet yetenekleri ve filo operasyon hizmetlerinden oluşan ve merak uyandıran ürün portföyü de tanıtılacak.

Falko CEO’su Jeremy Barnes, “Embraer ile uzun süredir devam eden ve başarılı ilişkimizdeki bu büyük gelişmeyi duyurmaktan heyecan duyuyorum. Havacılık sektörünün yeşillendirilmesinde ön saflarda yer alma hedefimizin bir parçasını oluşturan Eve ile stratejik ortaklığımızdan dolayı çok heyecanlıyız. Elektrikli Dikey Kalkış ve İniş (eVTOL) pazarının beklentilerine ve Embraer’in uçak üretimi, sertifikasyonu ve desteği konusundaki deneyiminin desteğiyle Eve’in pazar lideri olacağına kesinlikle inanıyoruz.” dedi.

Eve CEO yardımcısı Andre Stein, “Güvenilir bir uçak kiralama lideri olan Falko ile ortaklığımız, küresel Kentsel Hava Hareketliliği pazarındaki konumumuzu pekiştiriyor ve Falko’nun küresel müşteri ayak izi aracılığıyla potansiyel operatör tabanımızı genişletmekle kalmıyor, aynı zamanda ortaklıklar aracılığıyla tam yığın çözümler sunma yeteneğimizi de artırıyor. İki kuruluşumuz havacılıkta yeni nesil sürdürülebilir inovasyona öncülük etmek için işbirliği yaptığından, Falko’nun Eve’de stratejik bir ortak olmasından gurur duyuyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

 

CEVAP VER