DEİK Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimin ardından devreye girecek yeni yönetim sistemimizle, önümüzdeki sorunları çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde çözme imkânına kavuşacağımızdan şüpheniz olmasın. Yürütmenin tüm yetkilerinin Cumhurbaşkanına geçecek olması bize, mevcut sistemde çok dağınık ve açıkçası verimsiz bir şekilde yürütülen işleri, derli toplu ve etkin şekilde gerçekleştirme fırsatı sağlayacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Genel Kurulu’na katıldı. Hilton İstanbul Bomonti Hotel’de gerçekleşen programda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.

“ÜLKEMİZİN EKONOMİK POTANSİYELİ SADECE KENDİ PAZARIMIZLA SINIRLI DEĞİL”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Türkiye, tarihin her döneminde cazibe odağı olmuş, önemini hiç yitirmemiş bir coğrafyanın tam kalbinde yer alıyor. Sadece Avrupa ile Asya ve Afrika kıtalarını değil, aynı zamanda farklı medeniyetleri, farklı kültürleri ve elbette farklı ekonomileri de birleştiren bir konumda bulunuyoruz. Bu bakımdan, ülkemizin ekonomik potansiyeli, sadece kendi pazarımızla sınırlı değildir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, hem siyasette hem de ekonomide kendisine bir adım yaklaşana bırakınız üç beş adımı, âdeta koşarak giden bir ülkedir. Bugüne kadar ülkemizle yol yürüyüp de bundan pişman olan kimse yoktur. Özellikle yatırımcıların memnuniyetini, gittiğimiz her yerde bizzat dinliyor, görüyoruz. Buna karşılık, son günlerde birileri ısrarla, Türkiye’deki kimi firmaların ve iş adamlarının varlıklarını yurt dışına çıkardığı yönünde tezviratlar üretiyor. Biz bugüne kadar hep ülkemizde yapılan yatırımlar kadar, kendi iş adamlarımızın yurt dışında gerçekleştirdiği yatırımlarla da iftihar ettik. Bugün yurt dışında yaklaşık 233 milyar dolar varlığı olan bir ülke durumundayız.”

“EKONOMİK BÜYÜKLÜĞÜMÜZ ARTTIKÇA KÜRESEL DÜZEYDEKİ YATIRIM TRAFİĞİMİZ DE HIZLANACAKTIR”

“Ekonomik büyüklüğümüz arttıkça küresel düzeydeki yatırım trafiğimiz de elbette hızlanacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konuda en küçük bir sorun yoktur. Ancak her kim işini, ticaretini, yatırımlarını büyütmek, geliştirmek, yaygınlaştırmak için değil de para kaçırmak için böyle bir yola tevessül ediyorsa, kimse kusura bakmasın, onu da affetmeyiz. Sadece bizim değil, 81 milyon vatandaşımızın eli, böyle bir yola tevessül edenlerin hem bu dünyada hem öteki dünyada yakasında olacaktır. Bu ülkenin ve bu milletin imkânlarıyla büyüyüp gelişen herkese yakışan, kazancını da aynı yolda kullanmaktır. Bir kez daha söylüyorum, bu sözlerim yurt dışında yatırım yapanlara değil, yurt dışına varlık kaçıranlar varsa, onlaradır” şeklinde konuştu.

“OLAĞANÜSTÜ HÂL’İ BAHANE EDEREK İŞ DÜNYASININ YATIRIM ŞEVKİNİ KIRMAYA ÇALIŞIYORLAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, “Zaman zaman kulağımıza, birilerinin, Olağanüstü Hâl uygulamasını bahane ederek iş dünyasının yatırım şevkini kırmaya çalıştığı yönünde şikâyetler geliyor. Buradaki arkadaşlarımız başta olmak üzere, tüm iş dünyamıza sesleniyorum. Nerede ve ne sebeple olursa olsun, her kim, iş adamlarımızı bu tür bahanelerle sıkıştırıyor, tehdit ediyor, yönlendiriyorsa, lütfen en yakınındaki yetkiliden başlamak üzere gerekiyorsa şahsıma kadar bu durumu bildirsin. Haksız ve mesnetsiz yere böyle bir davranışın içine giren hiç kimsenin, adı, sanı, unvanı ne olursa olsun gözünün yaşına bakmayız” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimin ardından devreye girecek yeni yönetim sistemimizle, önümüzdeki sorunları çok daha hızlı ve kararlı bir şekilde çözme imkânına kavuşacağımızdan şüpheniz olmasın. Şu anda sizleri rahatsız eden pek çok husus, seçimin ardından yeni yönetim mimarimizi hayata geçirmemizle, kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Yürütmenin tüm yetkilerinin Cumhurbaşkanına geçecek olması bize, mevcut sistemde çok dağınık ve açıkçası verimsiz bir şekilde yürütülen işleri, derli toplu ve etkin şekilde gerçekleştirme fırsatı sağlayacaktır” diye konuştu.

CEVAP VER