Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına Motosiklet Teslim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Güvenlik kuvvetlerimizin gücü, sahip oldukları yetkiden ve taşıdıkları silahtan ziyade milletimizin vicdanında edindiği yer kadardır. Şayet milletimiz güvenlik kuvvetlerimize ve onların sorumluluklarına sahip çıkarsa, az gayretle çok netice elde edilir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına tedarik edilen 200 motosikletin, ilgili kurumlara teslim edilmesi vesilesiyle düzenlenen törene katıldı. Dolmabahçe’de gerçekleştirilen törende, Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın hizmetlerinde kullanılmak üzere tedarik edilen 200 motosikletin kurumlara ve ülkeye hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yılsonu itibarıyla ilgili kurumların kullanımı için 200 motosikletin daha ilave edileceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde atamaları yapılarak görevlerine başlayan 520 bekçiye de görevlerinde başarılar diledi.

Ülkenin huzuru, milletin güvenliği için gece gündüz görev yapan Emniyet ve Jandarma teşkilatlarının mensuplarına şükranlarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele operasyonlarında son iki yılda verilen 988 polis, asker ve güvenlik korucusu şehitlerine Allah’tan rahmet, ailelerine sabır temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, aynı dönemde yaralanarak gazi olan 5 bin 34 polis, asker ve güvenlik korucusuna da millet adına minnettarlığını dile getirdi.

“HİÇBİR ŞEHİDİN KANINI YERDE KOYMADIK”

Bugüne kadar hiçbir şehidin kanını yerde koymadıklarını, teröristlere misliyle cevabını verdiklerini ve bunların kökünü kazımakta kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü bu milletin huzurunu, bu milletin özellikle gururunu çiğnemeye, yok etmeye kimsenin hakkı yok ve bu ülkeyi bölmeye de kimsenin hakkı yok” diye konuştu.

Bu yüzden ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ilkelerinden taviz verilmeyeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu noktada ne milletimizi böldürtürüz, ne bayrağımıza eş paçavralar üretmeye çalışanlara imkân veririz, ne vatanımızı böldürtürüz, ne de devlet içinde devlet kurmaya müsaade ederiz. Onun için kararlıyız, azimliyiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Genel Başkan olarak katıldığı AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısında, narkotikle alakalı olmak üzere esrar, eroin, captagon gibi uyuşturucuların üzerinde çok daha kararlı bir şekilde durduklarını aktaran ve bugün yayınlanan kanun hükmünde kararnameyle uyuşturucuyla ilgili çok daha ağırlaştırılmış cezai müeyyideler getirildiğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar caydırıcıdır ve bunların üzerine kararlı bir şekilde gideceğiz, eczanelere varıncaya kadar gideceğiz. Bunun dışında bu tür captagon vesaire, bunların satıldığı yerlerin araştırılması, bunlarla ilgili bütün istihbarat çalışmalarının yapılması noktasında da kararlılığımızdan asla taviz vermeyeceğiz” diye ekledi.

“BEKÇİLİK SİSTEMİNİN YENİDEN İHYA EDİLMESİNDEN MEMNUNİYET DUYUYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teslim edilen motosikletlerin, suçlularla mücadelede milletin kendini güvende hissetmesine önemli katkı sağlayacağına inandığını dile getirdi ve şunları söyledi: “Bizim çocukluğumuzun, gençliğimizin mahallemizdeki en önemli figürlerinden olan bekçilik sisteminin yeniden ihya edilmesinden memnuniyet duyuyorum. 20 bin gibi rakam tabi ki şimdiliktir, bunu ihtiyaçla daha da geliştireceğiz, daha da artıracağız, istiyoruz ki geceleri de halkımız emniyette olsun, huzur içinde olsun. Göreve başlayan bekçilerimizden mahalle halkıyla en güzel şekilde bütünleşerek devletimizin oradaki gözü, kulağı, sesi, huzur ve güven kaynağı olmalarını bekliyorum. Sokaklarımızda, mahallelerimizde gördüğümüz her polisimiz ve jandarmamız ile onların alametifarikası olan bu tür araçlar vatandaşlarımızın kalbine güven, suçluların yüreğine korku salmaktadır, korku salacaktır.”

Güvenlik kuvvetlerinin gücünün, sahip oldukları yetkiden ve taşıdıkları silahtan ziyade, milletin vicdanında edindiği yer kadar olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şayet milletimiz güvenlik kuvvetlerimize ve onların sorumluluklarına sahip çıkarsa, az gayretle çok netice elde edilir. Tam tersi olursa, yani milletimizle güvenlik kuvvetlerimiz arasında böyle güçlü bir ilişki tesis edilemezse, ne kadar çok gayret sarf edersek edelim arzu ettiğimiz neticeye ulaşamayız” sözlerine yer verdi.

UYUŞTURUCU İLE KARARLI MÜCADELE

Türkiye’nin geçtiği kritik dönemde terörle mücadelenin yanı sıra asayiş, uyuşturucu, kaçakçılık, organize suçlar gibi güvenlik konularında da polisin ve jandarmanın milletle bütünleşmesi gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte o zaman sokakların tüm suçlulardan kısa bir sürede temizlendiğini göreceğimize inanıyorum. Özellikle okulların açılması sürecine giriyoruz, üniversiteler, ortaöğretim, okullarımızın çevresinde uyuşturucu noktasında faaliyet gösteren bütün bu soytarılara, bu alçaklara, bu millet düşmanlarına karşı ben güvenlik güçlerimizin ciddi operasyonlarla bunları toparlayıp adalete teslim edeceğine inanıyorum, çünkü bunlar yavrularımızın katili, çocuklarımızın katili, bunlara karşı inanıyorum ki sizler bu hassasiyeti göstereceksiniz” görüşlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle son dönemde çok sık şikâyetle karşılaşılan uyuşturucu satıcıları ve organize suç örgütleriyle mücadele konusunda Emniyet ve Jandarma teşkilatlarından çok daha büyük bir gayret beklediğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Şayet bir yerde suç oranı yükselmişse iki ihtimal vardır. Birinci ihtimal; suçluların takibini yapmakla görevli güvenlik kuvvetlerimizden bazıları onlarla iş birliği içindedir. Bu durumda hırsız içeriden olunca kapı kilit tutmaz misali zaten beyhude bir mücadele veriliyor. Yapılması gereken, önce içerinin temizlenmesidir. İkinci ihtimal; güvenlik kuvvetlerimizin sayı, teçhizat ve istihbarat yönünden zayıflığı söz konusudur. Bu sorunun çözümü hepimizin görevidir. FETÖ’nün ülkemize verdiği en büyük zararlardan biri de Polis ve Jandarma teşkilatlarımızda yol açtığı zafiyettir. Hem personel yönünden, hem de fiziki ve hukuki altyapı bakımından bu eksikleri süratle gideriyoruz; bugün hizmete aldığımız 200 motosiklet de bu yönde atılmış bir adımdır.”

İSTANBUL’A YENİ EMNİYET KÜLLİYESİ

Hizmete alınan motosikletlerin ve görevlerine yeni başlayan personelin ilgili teşkilatlara kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden ve jandarma ile polise ‘kazasız, belasız güvenli vazifeler’ temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Hasdal’da inşaatına başlanacak yeni İstanbul Emniyet Müdürlüğü külliyesinin çok daha verimli, çok daha farklı hizmetlerin verilebileceği bir imkâna kavuşulacağını dile getirdi.

“BAYRAM TATİLİNDE KAZA HABERLERİ DUYMAK İSTEMİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Buradan tüm halkıma sesleniyorum: Sevgili vatandaşlarım; 10 günlük bir bayram sürecini, 30 Ağustos ve Kurban Bayramıyla bütünleştirerek yaşayacağız. Tabii ki sizler yollarda eğer yolların kuralını bir kenara koyar da duygusallıkla hareket eder ve hız yapma noktasına gelirseniz, hem ailelerinizi üzer, hem bizi üzersiniz. Biz istiyoruz ki bu yollardan, bu trafik kazaları her ne kadar son yıllarda ciddi manada azalmışsa da bu kaza haberlerini duymak istemiyoruz ve bayram acıyla değil mutlulukla kutlansın istiyoruz. Acıyla kutlamak zaten mümkün değil, o yasa dönüşür, bu bayram inşallah yas olmasın istiyoruz. Mutluluk içerisinde bayramı yaşayalım. Onun için kurallara, özellikle hız kurallarına dikkat etmemizde, uykulu olarak araç kullanmaktan kaçınmayı sürekli olarak tavsiye ettik, ediyoruz. Temenni ediyorum, bu kurallara uyarak araçlarımızı kullanmak suretiyle bayramı bayram gibi yaşamayı Rabbim bizlere nasip etsin diyorum.”

Yarın Malazgirt’te 26 Ağustos 1071’in yıl dönümünde Anadolu’nun kapılarının Türklere açılışını ve Sultan Alparslan’ı yâd edeceklerini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Jandarma ve Polis teşkilatlarının yaklaşan Kurban Bayramı’nı kutlayarak, hizmete alınan araçların ve göreve başlayan kadroların ülkeye hayırlı olması dileğiyle tamamladı.

CEVAP VER