Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp krizi sonucu vefat eden İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’ndeki cenaze törenine katıldı.

İkindi namazının ardından sonra düzenlenen cenaze töreni, merhum Çağlar’ın yakınları ile iş, siyaset ve kültür dünyasından çok sayıda kişinin iştirakiyle gerçekleşti. Cenaze törenine 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekilleri de katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz’ın kıldırdığı cenaze namazından sonra yaptığı konuşmada, merhum Çağlar’a Allah’tan rahmet diledi ve “Rabbim cennetiyle cemaliyle müşerref kılsın” temennisinde bulundu.

Merhum Çağlar ile irtibatlarının hiç kesilmediğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, onun; siyasi yolculukları boyunca ve bütün ticari münasebetlerinde inançlı ve imanlı bir kimse olduğunu söyledi. Merhum Çağlar’ın ailesine, AK Parti camiasına ve iş dünyasına başsağlığı dileğinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz kaza ve kadere iman etmiş insanlarız. Ne zaman, nerede nasıl geleceği belli olmayan bir sürecin içerisindeyiz. Aslolan bütün olarak, Müslüman olarak her an ölümle beraber yaşadığımızı bilmek, ölümü öldürmek; aslolan bu” diye konuştu.

CEVAP VER