Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da düzenlenen AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı Açılış Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla geliştirmeye yönelik projeleri adım adım hayata geçiriyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı’nın Açılış Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

Sözlerinin başında vatandaşların sonuna yaklaşılan Ramazan-ı Şerifi’ni tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu mübarek günlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Rabbimden, bu millete bir daha şubat ayında yaşadığımız büyük depremler gibi imtihanlar yaşatmamasını diliyorum. İnşallah bu depremin yaralarını en kısa sürede sararak tüm şehirlerimizi afetlere dirençli hâle getirmekte kararlıyız” açıklamasında bulundu.

“İNSANLARIMIZIN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAYA DEVAM EDİYORUZ.”

Bu hazırlığı yaparken insanların hayatlarını kolaylaştırmaya, çocuklara güvenli, huzurlu, müreffeh bir gelecek hazırlamaya devam ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şehirlerimizi altyapısı ve üstyapısıyla geliştirmeye yönelik projeleri adım adım hayata geçiriyoruz. Bugün de başkentimiz Ankara’nın şehir içi ulaşımı için kritik bir projenin açılışını yapmak üzere bir aradayız. AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı, Ankara’nın farklı ulaşım ağlarını birbirine bağlayan özelliğiyle, 3,3 kilometre uzunluğunun ve üç istasyonun ötesinde bir öneme sahiptir” dedi.

Ankara’ya sadece son 7 yılda daha önce var olan 23 kilometrelik raylı sistemlere ilave olarak; Kızılay-Çayyolu ile 16,6 kilometrelik, Batıkent-Sincan ile 15,4 kilometrelik, Keçiören-AKM ile 9,2 kilometrelik, bugün de AKM-Kızılay ile 3,3 kilometrelik olmak üzere toplamda 44,5 kilometrelik metro hattı kazandırdıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer bugün Ankara’da, artan nüfusa, araç sayısına ve yerel yönetimin iş bilmezliğine rağmen kayda değer bir trafik sıkışıklığı yaşanmıyorsa gerisinde işte bu metro yatırımları vardır. Üstelik, Ankara’daki son dönemde hayata geçirilen tüm metro yatırımlarını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız vasıtasıyla biz inşa ettik” diye ekledi.

CEVAP VER