Cumhurbaşkanı Erdoğan, 51. Muhtarlar Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Dünyada küresel üretim ve ticaretin merkezi değişirken Türkiye en güçlü alternatif olarak öne çıkıyor. Sanayide mevcut fabrikalar tam kapasite harıl harıl çalışırken sürekli yeni yatırımlar yapılıyor. İstihdamda, salgın öncesinin bile üzerine çıkarak 30 milyon sınırına dayandık. Dış ticaretimiz, 225 milyar dolardan fazlası ihracat olmak üzere 500 milyar dolara ulaştı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 51. Muhtarlar Toplantısı’nda mahalle ve köy muhtarları ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu’nda bir araya geldi.

Konuşmasında; Adana, Ankara, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Kastamonu, Kayseri, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Yozgat illerinden muhtarlarla bir araya geldiklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlarla geniş katılımlı ilk toplantının Ocak 2015’te yapıldığını hatırlatarak Mayıs 2019 tarihine kadar 50 ayrı toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

“Koronavirüs salgını sebebiyle ara vermek zorunda kaldığımız muhtarlar toplantımızı,  51. buluşmamızla yeniden başlatıyoruz. Birlikte olamadığımız süre boyunca gerek koronavirüs salgınına gerek sel ve yangın felaketlerine karşı verdiğimiz mücadelede, muhtarlarımız hep ilk saflarda yer almıştır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Salgın sürecinde valiliklerimiz ve kaymakamlıklarımızla yakın iş birliği hâlinde filyasyon ekiplerinde, vefa gruplarında, denetim ekiplerinde aktif görev alan tüm muhtarlarımıza şahsım, milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Devletin, ülkenin en ücra köşelerine kadar uzanan elleri olan muhtarların, ne kadar önemli ve kritik işlevlere sahip olduğunu bu felaketler vesilesiyle herkesin yakından gördüğüne inanıyorum.”

“TÜRKİYE’Yİ İKİ ASIRLIK DEMOKRASİ VE KALKINMA MÜCADELESİNİ BAŞARIYA ULAŞMAYA EN YAKIN SEVİYEYE GETİRDİK”

Muhtarlarla bir araya gelmelerinin; ülkenin ve milletin meseleleriyle, sevinçleriyle, kazanımlarıyla, geleceğiyle ilgili görüşlerini paylaşma ve istişare etme vesilesi olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İlk toplantımızdan bugüne ülkemizin son yedi yılındaki nice hadiseleri muhtarlarımızla birlikte yaşadık, birlikte değerlendirdik, birlikte üzüldük, birlikte sevindik. Öyle ki, muhtarlar buluşmalarımız, ülkemizin en büyük, en kapsamlı demokrasi şölenlerinden biri olarak siyasi tarihimize geçmiştir. Bugün de sizlerle, şöyle geçmişten bugüne ve geleceğe uzanan bir muhasebe yaparak hafıza ve nefes tazelemek istiyoruz. Türkiye’nin iki asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesinde ne kadar kritik bir safhada olduğumuzu, ancak böyle bir değerlendirmeyle görebiliriz. Geçmişin hatalarından ders alarak kendimize daha güçlü ve emin bir gelecek inşa etmek için bu tabloya beraberce dikkat kesilmemiz gerekiyor” dedi.

20 yıllık hükûmetleri döneminde geçmişin eksiklerini tamamlarken, geleceğin büyük ve güçlü Türkiye’sini inşa ederken her günlerinin mücadeleyle geçtiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti: “Eğitimde, ülkemizin 81 vilayetini üniversiteye bunlara rağmen kavuşturduk. Sağlıkta, şehir hastaneleri gibi dünyanın gıptayla baktığı bir projeyi bunlara rağmen başlattık ve yaygınlaştırdık. Güvenlikte, terör örgütlerinden suç çetelerine kadar milletimizin canına ve malına kasteden yapıları bunlara rağmen çökerttik. Adalette, fiziki imkânlarından insan gücüne kadar günümüz ihtiyaçlarına cevap veren bir sistemi bunlara rağmen kurduk. Sanayide, verdiğimiz destekler, kurduğumuz altyapılar, teşvik ettiğimiz ihracat sayesinde ülkemizi dünyanın önde gelen üretim merkezlerinden biri hâline getirmeyi bunlara rağmen başardık.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ekonomide, neredeyse 85 yıldır ayaklarımızda duran prangaları birer birer kırarak mahkûm edildiğimiz boyunduruklardan birer birer kurtularak ülkemizi dünyanın ilk 10 ülkesi arasına sokma hedefine doğru bunlara rağmen yürüyoruz. Evet, hangi alana bakarsanız bakın işte böyle bir manzara, böyle bir fotoğraf göreceksiniz. Türkiye’de 20 yıldır verdiğimiz kavgayla, iki asırlık demokrasi ve kalkınma mücadelesini başarıya ulaşmaya en yakın seviyeye getirdik” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyada küresel üretim ve ticaretin merkezi değişirken Türkiye en güçlü alternatif olarak öne çıkıyor. Sanayide mevcut fabrikalar tam kapasite harıl harıl çalışırken sürekli yeni yatırımlar yapılıyor. İstihdamda, salgın öncesinin bile üzerine çıkarak 30 milyon sınırına dayandık. Dış ticaretimiz, 225 milyar dolardan fazlası ihracat olmak üzere 500 milyar dolara ulaştı. Turizmde, Akdeniz’deki tüm rakiplerimizi geçtiğimiz bereketli bir sezonu geride bıraktık, çok daha kazançlı olacağına inandığımız yeni sezona hazırlanıyoruz. Salgının yol açtığı belirsizlik arttıkça Türkiye’nin önündeki fırsatlar birer birer kazanca dönüşmeyi sürdürüyor.”

CEVAP VER