Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi Sempozyumu’nun açılış programına katılarak bir konuşma yaptı.

Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada Emine Erdoğan, çocukları ilgilendiren her sorunun kendilerinin öncelikli sorumluluğu olduğunu ifade etti. Ev dışı beslenmenin artması, besin çeşitliliği, enerji ve yağ oranı yüksek yiyeceklerin kolay ulaşılabilir olması gibi sebeplerin obeziteyi tetiklediğini söyleyen Emine Erdoğan, sorunun çözümünde devlete, aileye ve bireye sorumluluklar düştüğünü belirtti. Obezitenin nedenleri arasında sağlıksız beslenmenin yanında hareket yetersizliğinin de olduğunu kaydeden Emine Erdoğan konuşmasında, teknoloji bağımlılığının çocukları kapalı alanlara hapsettiğine dikkat çekti. Çocuklarda alışkanlığa dönüşen davranışların iyi gözlenmesi gerektiğini ifade eden Emine Erdoğan “İnsan alışkanlıklarının çocuğudur” dedi.

“ANNE SÜTÜ OBEZİTE RİSKİNİ AZALTIYOR”

Anne sütünün, obezite riskini azalttığının altını çizen Emine Erdoğan, ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenmenin önemine vurgu yaptı. Emine Erdoğan konuşmasında, obeziteye bağlı hastalıklardan ölenlerin sayısının açlıktan ölenlerin neredeyse üç katı olduğuna işaret ederek gıda kaynaklarının adaletsiz dağıtımından kaynaklanan ahlaki soruna da değindi.

Programda; Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Temsilcisi Dr. Pavel Ursu ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da birer konuşma yaptı.

CEVAP VER