Brezilyalı uçak imalatçısı Embraer, tüm uçuş kontrol görevlerini yerine getirmek için uçuş kontrol uçağına dönüştürülecek bir Praetor 600 satmak üzere Alman Aerodata AG ile bir sözleşme imzaladı. Uçağın, planlanan görevleri yerine getirmek için gerekli sistem ve ekipmanın kurulmaya başlanacağı 2022 yılında Aerodata’ya teslim edilmesi planlanıyor.

Son teknoloji ürünü Praetor 600 uçağı, Aerodata’nın en modern uçuş denetim sistemi AeroFIS®’in kurulumu için hazırlanacak.

Modifikasyonun ardından uçak, bu satın alma için uluslararası bir kamu ihalesi gerçekleştiren Güney Kore; Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı, Uçuş Kontrol Merkezi tarafından işletilecek. Brezilya dışında bu tür bir görev için ilk kez bir uçak satan Embraer, böylelikle yeni pazar fırsatları elde etmiş olacak.

Aerodata ile yapılan sözleşme aynı zamanda hem pilotlar hem de teknisyenler için eğitimi ve son kullanıcı için bir başlangıç destek paketini içeriyor. Uçak, baş üstü ekranlar (HUD), üst düzey iletişim sistemleri, kâğıtsız çalışma kapasitesi ve ek özelleştirilmiş iç özellikler gibi son teknoloji ekipmanlarla donatılacak.

Tamamen yapılandırılmış Praetor 600 uçuş kontrol uçağı; saha araştırması, gözetleme, devreye alma denetimi, periyodik denetim, herhangi bir özel denetim, prosedür doğrulama ve ADS-B hava kontrol modları gibi çok çeşitli uçuş kontrol görevlerini yerine getirebilen son teknoloji bir platform olacak. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER