Başkentin önemli kış turizmi noktası Elmadağ Kayak Merkezi yeterli kar olmadığından ötürü kapalı. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği için Başkent’in kayak ve dağcılık merkezinde sezonunun ne zaman açılacağı da belirsiz.

Ankara’ya 26 km mesafede, Yakup Abdal Köyü’nde bulunan kayak merkezi deniz seviyesinden bin 850 metre yükseklikte yer alıyor. 700 metre pist uzunluğuna sahip kayak merkezinde ayrıca 300 ve 650 metrelik iki teleski var.

Elmadağ Kayak Merkezi’ne, hemen yakınındaki Elmadağ Askeri Gazino Müdürlüğü Kayak Tesisleri’ne ve Karkent Sitesi’ne ev sahipliği yapan arazi, yol kenarındaki küçük kar kütleleri ve yüksek kesimlerde göze çarpan az miktarda kar dışında soğuk ve tamamen kuru bir bölge görünümünde.

Kayak Merkezi işletmesinin sosyal medya hesabında yapılan son güncellemede, “Merhaba saygıdeğer müşterilerimiz. Elmadağ Kayak Merkezinde 26 Ocak 2024 tarihinde maalesef yeterli kar olmadığından dolayı kayak merkezi kapalıdır.” paylaşımına yer verilmiş.

Kirlilik Eymir Gölü’ne ulaşıyor

Bölge sakinlerinden Fahrettin Çakmak, kayak merkezine giden yolların bakımsızlığı ve sokak köpeklerinden dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek; “Köpekler saldırıyor, insanı yıkmaya çalışıyorlar. Buradan yaya olarak aşağı kadar inemezsiniz. Taş ve sopalar da köpeklere fayda etmiyor.” dedi.

Ayrıca, Elmadağ’dan çıkan İncesu Deresi’nin ahırlardan bırakılan pisliklerle kirletildiğini belirten Çakmak, kirli suyun Eymir Gölü’ne kadar ulaştığını, bunun da önemli sağlık sorunlarına yol açabileceğini söyledi. Bu durumu defalarca şikâyet etmesine rağmen Çankaya Belediyesi’nden gelip duruma müdahale edilmediğini dile getiren Çakmak, yetkililerin konuya ilgi göstermesini talep etti.

Ulaşımda sıkıntı yaşanıyor

Ankara ve çevre illerden dağı gezmeye gelenler olduğunu dile getiren Bi Rezerve Restaurant işletmecisi Recai Almaz, “Kar var diye geliyorlar ama kar yok şimdi. Sabah burası motosiklet doluydu, 15-20 tane vardı, buralarda geziyorlar. ATV’lerle gelip off-road yapanlar da var.” dedi.

Bölgede yoğun olarak bulunan kamelyaların, hobi bahçelerinin ve ahırların bakımsız olduğunu söyleyen Almaz, “Ayrıca yollar çamur içinde. Ulaşımda da sıkıntılar yaşanıyor. Belediye otobüsleri bazen erken bazen geç ve çok düzensiz geliyor. Kayak merkezine de her zaman uğramıyor.” dedi. (Kaynak: haymanagazetesi.org)

CEVAP VER