AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’yi asla hiziplerin, kliklerin, ekiplerin ve dava yerine kendi ajandaları için çalışanların partisi hâline getirmedik, getirmeyeceğiz. Biz hasbi oldukça, biz samimi oldukça, biz çalıştıkça, ürettikçe ve eser üzerine eser koydukça milletimiz de bize sahip çıkmayı, desteklemeyi sürdürecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılarak bir konuşma yaptı.

Toplantının ülke, millet ve demokrasi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti ilçe kongrelerini tamamlayan şehirlerin il kongrelerini başlattıklarına işaret etti ve büyük kongreyi önümüzdeki yılın sonbaharında yapmayı planladıklarını açıkladı.

Böylece tüm enerji ve zamanlarını 2019 mahalli seçim çalışmalarına ayırma imkânı bulacaklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongrelerde görevlerini devredeceklere yaptıkları hizmetler için teşekkür ederek, sorumluluk üstleneceklere de başarı dileklerinde bulundu.

“BİZ ÇALIŞTIKÇA MİLLETİMİZ DE BİZE SAHİP ÇIKACAKTIR”

AK Parti’nin; sevginin, saygının, dayanışmanın ve fedakârlığın özünü oluşturan gelenekle, demokrasiyi harmanlamayı başarabilen bir parti olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Allah’ın izniyle AK Parti’yi asla hiziplerin, kliklerin, ekiplerin ve dava yerine kendi ajandaları için çalışanların partisi hâline getirmedik, getirmeyeceğiz. Biz hasbi oldukça, biz samimi oldukça, biz çalıştıkça, ürettikçe ve eser üzerine eser koydukça milletimiz de bize sahip çıkmayı, desteklemeyi sürdürecektir” dedi.

3 Kasım 2002’den bugüne tüm başarılarını bu anlayışla hareket etmelerine borçlu olduklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, dedikodulara kulak asılmaması uyarısı yaptı ve “Biz işimize bakacağız, yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bizim ülkemizde yapacak çok işimiz var, daha alacağımız çok büyük mesafeler var. Biz kendimize inandıkça, kendimize güvendikçe Allah’ın izniyle milletimizin bize olan sadakati de bilesiniz ki o derece artacaktır, artmaya da devam edecektir” diye ekledi.

Türkiye’nin içeride ve dışarıda çok zorlu bir mücadele yürüttüğüne, terör örgütlerine yönelik operasyonların sınırın iki tarafında da kesintisiz sürdüğüne işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda o bölgede yoğun kar var, yoğun bir kış var. Ama silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, güvenlik korucularımız bu temasları aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Son terörist de imha edilene veya teslim olana kadar bu operasyonlar devam edecektir” açıklamasında bulundu.

“TÜRK MİLLETİNE SİLAH DOĞRULTANA ACIMAYACAĞIZ”

FETÖ terör örgütüyle ilgili davaların sonuçlanmaya başladığına, elde edilen bilgi ve bulgular ışığında yeni operasyonların da kararlılıkla devam ettiğine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ihanet çetesini ülkemizden ve milletimizin bünyesinden kazıyana kadar bize durmak yok, asla ara vermek yok, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Hangi kurumumuzda varsa, askerimizde, polisimizde, bakanlıklarımızda, yargıda, nerede varsa bunları temizlemeye devam edeceğiz. Onların inlerine girdik zaten ve şu anda da kovalıyoruz, kovalamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Güvenlik güçlerinin, DEAŞ ve DHKP-C gibi terör örgütlerine de nefes aldırmadığını da sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye ve Türk milletine silah doğrultan, böyle bir niyete sahip olan hiç kimseye acımayacağız. Hep söylüyorum, acırsanız acınacak hâle gelirsiniz. Onun için acımayacağız” dedi.

“BÜYÜME ORANLARINDA ÇOK İYİ BİR NOKTADAYIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ekonomi alanında da ciddi bir operasyonla karşı karşıya olduğuna dikkat çekti ve “Dövizde, faizde, uluslararası yatırımlarda, turizmde yaşadığımız sıkıntıların neredeyse hiçbiri de ekonominin kendi doğal dinamikleri içinde ortaya çıkmıyor. Belli ki bir yerlerden Türkiye’nin dikkatinin dağıtılması için düğmeye basılmış” değerlendirmesinde bulundu. Buna rağmen Türkiye’nin üstesinden gelemeyeceği bir yükle de karşı karşıya olmadığını, büyüme oranlarında çok iyi bir noktada bulunduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hiçbir rasyonel temeli olmayan dövizdeki şişkinliğin kısa sürede ortadan kalkacağını ve kurun tekrar kendi seyrine döneceğine inanıyorum” diye konuştu.

Türkiye’ye yatırımı konusunda iç ve dış kaynaklı hareketlenmelerin olduğunu, borsanın 110 bin seviyesini zorladığını, Merkez Bankası rezervlerinin düzenli bir şekilde yükselerek 120 milyar dolar seviyesine yaklaştığını, Ekim ayı itibariyle yıllık ihracatın 154 milyar dolara çıktığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji alanındaki yatırımların sonuçları alınmaya başlandıkça cari açıkla da daha kolay baş edileceğini söyledi.

“ENFLASYONU DOĞURAN ANA SEBEP FAİZDİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz ve enflasyon ilişkisi konusuna değinerek, faizin sebep, enflasyonun netice olduğunu kaydetti ve şunları ekledi: “Bu konuda beni anlamayanlar er veya geç anlayacaklar. Enflasyonu doğuran ana sebep faizdir faiz, bunu öğreneceksiniz. Ve bunu bütün gelişmeler teyit ediyor zaten, bütün gerçekler bu istikamette. Ama hâlâ bunu anlamayanlar, anlamak istemeyenler, hâlâ bunu af edersiniz Batı’daki kafalarla çözmeye çalışanlar bizi anlamazlar.”

ABD’deki ve Japonya’daki faiz ve enflasyon oranlarını hatırlatarak, Türkiye’de bunu hâlâ anlatamadıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir şeyi anlamıyorlar, anlamadıkları şu: Faiz lobisine çalışıyorsunuz, başka bir şey yok. Faiz lobisi bunu düşürür mü? Tabii ki faiz lobisi bunu düşürmeyecek. Şu anda bu ülkede en çok kazanan hangi kurumlar, kimler? Banka sahipleri, finans sektörü, onlar götürüyor parayı. Peki, bizde yatırımlarda niye sıkıntımız var? Sen kalkıp da bu kadar yüksek faizle kredi vermeye kalkarsan tabii ki yatırımlar bu ülkede yürümez, durur; olay bu, ama hâlâ bunu anlatamıyoruz” dedi.

Bu konuda devletin bankalarının bile ciddi bir tutuculuk ve muhafazakârlık içinde olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu iş böyle yürümez bunu çözeceğiz. Bunu bir tabu hâline getiremeyiz, bunu çözmeye mecburuz. Ve 15 senedir bunda inat edilmiştir. Faizi düşürdük enflasyon tek haneliye geldi. Bakın faiz tekrar çıkmaya başladı ve enflasyon da buyurun çift haneliye yine gidiyor. Merkez Bankası ne diyor? ‘Efendim, işte yılsonu itibariyle şu olacak.’ Ne oldu? Kaç kere revize ettiniz, söylediklerinizin hiçbiri tutmuyor, tutmaz, yanlış yoldasınız. ‘Efendim, işte merkez bankalarının bağımsızlığı var, müdahale etmeyin’; tamam, müdahale etmediğimiz için zaten bu hâle geliyor, tablo ortada” uyarısında bulundu.

“ÜRETİMİ, YATIRIMI VE İHRACATI DESTEKLEYECEK POLİTİKALAR UYGULAMALIYIZ”

2018 yılı için mali disiplini elden bırakmadan; ancak ekonomiyi de çok fazla sıkıp daraltmadan, millete ve yatırımcılara nefes aldıracak bir orta yol bulmak zorunda olduklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’yi ekonomik olarak sıkıştırmak isteyenlere verilecek en güzel cevabın; üretimi, yatırımı, ihracatı gerçek anlamda destekleyecek bir politika uygulamak olacağını kaydetti.

Bu konuda ilgili bakanlıkların ve kurumların şimdiden sıkı bir çalışma yapması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’ye diz çöktürmek için sabırsızlıkla bekleyenlere, bunun için her yola başvuranlara ben bir kez daha sesleniyorum: Başaramayacaksınız, milletimizi bölemeyeceksiniz, bayrağımızı indiremeyeceksiniz, ezanımızı susturamayacaksınız, vatanımızı parçalayamayacaksınız, devletimizi yıkamayacaksınız, 2023 hedeflerimize ulaşmamızı engelleyemeyeceksiniz” vurgusunda bulundu.

CEVAP VER