İklim değişikliğiyle mücadele etmek için yola çıkan ecording şirketi, geliştirdiği ecoDrone insansız hava aracıyla ağaçlandırılması gereken zor alanlara havadan tohum topu atışları gerçekleştiriyor.

Orman Genel Müdürlüğü ve yerel orman müdürlükleri tarafından ekime ihtiyacı olduğu belirlenen alanlar ve yeşil alana ihtiyaç olduğu tespit edilen yerler ekim için öncelikli tercih ediliyor.

Belirlenmiş bu alanlara drone ile ekim yapılırken; ekimi yapılacak tohumun çimlenme ihtimalini en üst düzeyde tutmak için tohum, kil, besleyici mineral ve toz gübreden yapılan karışımdan misket büyüklüğünde toplar elde ediliyor ve sabit sıcaklıktaki dolaplarda bekletiliyor. Ekim yapılmadan önce tohum topların içine su enjekte edilerek ecodrone’a yerleştiriliyor.

DHL ORMANI’NA HAVADAN 13 BİN TOHUM ATILDI

ecoDrone teknolojisiyle ağaçlandırma çalışmaları yapan ecording ile iş birliği yapan lojistik devi DHL Express Türkiye, daha yeşil bir geleceğe katkıda bulunmak üzere tüm müşterileri ve çalışanları için 13 bin ağaç tohumunu çevre odaklı sosyal bir girişim olan ecording ve Orman Genel Müdürlüğü iş birliğiyle Ankara, Çakırlar’da toprakla buluşturdu.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ve çevre korumaya yönelik projeleri desteklediklerini söyleyen DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen, “İnovasyondaki lider konumumuza uygun olarak teknolojinin gücünü de yanımıza almak istedik ve ecoDrone teknolojisiyle ağaçlandırma çalışmaları yapan ecording ile iş birliği yaptık. Daha yeşil bir dünya için önemli bir adım olduğuna inandığım ‘Seninle Daha Yeşil’ kampanyası kapsamında ilk tohumlarımız toprağa düştü. 2020 boyunca yeni tohumları iş ortaklarımızla el ele yeşerteceğiz” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER