Altın Örümcek ödüllü gastronomi ve İskoçya kültürü web sitesi meleklerinpayi.com un kurucusu Dr Burkay Adalığ’ın ilk kitabı “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” Epsilon Yayınevi tarafından yayımlandı. House of Brothers’ta düzenlenen lansman davetinde kültür ve sanat dünyasından ünlü isimler bir araya geldi.

30 yıldan sonra Türkiye’de yayınlanan ilk viski kültürü kitabı olan Meleklerin Payı İskoçya’da başlayan bir kültürün tüm dünyaya nasıl yayıldığını ilginç anektodlar ve bilgiler eşliğinde aktarıyor. Dünyaca ünlü yazarlar Charles MacLean ve Dave Broom’un da Giriş ve Önsöz bölümlerini kaleme aldığı “Meleklerin Payı – Bir Viski Macerası” alanında bir ilki de gerçekleştiriyor. Okurlar kitaba yayılmış QR kodları cep telefonlarından okutarak Dr Burkay Adalığ’ın İskoçya’da gerçekleştirdiği videolara ulaşıp konuları onun ağzından dinliyor ve bu kültürü yerinde izleyebiliyorlar.

Kitap lansmanı için House of Brothers’ta gerçekleştirilen davette 200’e yakın seçkin konuk, caz orkestrası ile eğlendi ve imzalı kitaplarını aldı. Selçuk Erdem, Mustafa Horasan, Beril Ateş, Ferda Bozkurt – Kemal Bozkurt, Begüm Alkoçlar, Öner Kocabeyoğlu, Tolga Acar – Katerina Acar, Turgut Tokgöz, Özüm Özbay, Serdar Oal, Buse Pınar Kaçar, Can Perimçek, Eşref Borça, İpek Seven, Toprak Göktaş, Hakan Kütahya gibi kültür-sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin katıldığı davet tüm konuklardan tam not aldı.

Dr Burkay ADALIĞ konuyla ilgili olarak “6 yıl önce yazmaya başladığım Meleklerin Payı on binlerce takipçiye ulaştı ve dünyanın en çok takip edilen sitelerinden biri haline geldi. Bu konudaki tüm bilgi birikimimi ve deneyimlerimi damıtarak hazırladığım “Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası” uzun yıllar sonra Türkçe yazılan ilk kitap olduğu için büyük bir sorumluluk duygusuyla çalıştım ve Epsilon gibi büyük bir yayınevinin desteğiyle böyle değerli bir eser yarattığım için çok mutlu ve gururluyum. Tam da doğum günümde dostlarımla bir araya gelerek kitabımı kutlamak benim için unutulmaz bir anı oldu” dedi.

CEVAP VER