Ünlü modacı Dilek Hanif, Kültür ve Turizm Bakanlığınca düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivalinde “Kadın Modası” üzerine gerçekleştirilen söyleşiye katıldı.

Festival kapsamında CSO Ada Ankara Mavi Salonda 23 Eylül’de gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Ankara’nın tanınmış Stil ve Marka Danışmanı Sertaç Darcan’ın yaptığı söyleşide Başkent Kültür Yolu Festivalinin çok değerli bir festival olduğuna ve gittikçe büyüdüğüne dikkat çeken Dilek Hanif, “Bir kartopu gibi geri dönüşleri var. Kültür ve Turizm Bakanlığının bu festivalle çok doğru bir iş yaptığını düşünüyorum. Çünkü çok farklı noktalara dokunuyorlar.” dedi.

MESLEKTE 34 YIL GERİDE KALDI

Çok severek, gerçekten çok hissederek, içinde olmaktan çok mutluluk duyarak bir iş yaptığını, 34 yıldır kendini çalışıyormuş gibi hissetmediğini belirten Hanif, “Çok güzel bir ekibim var. Yıllarca beraber yol arkadaşlığı yaptığım insanlarla bir arada çalışabiliyorum.

İlk başladığım noktadan buraya gelene kadar çok ciddi şeylerden geçtik, öyle hiç kolay olmadı. Sadece işinizi severek yapıyor olmak yeterli olmuyor. Başka etkenler de var zaman zaman sizi zorlayan.

Pes etmeniz için hani önümüze gelen engeller, bariyerler var ama önemli olan zaten o bariyerleri de biraz aşarak ilerleyebiliyor olmak. Onu yaptığınız zaman daha da güçlenerek bir adım daha ileri gidebiliyorsunuz. 34 yılı böyle önümüze çıkan bariyerleri severek, aşarak geçtik diyebilirim. “ dedi

“Geriye dönüp baktığınızda bu 34 yılı iki kelimeyle ya da cümleyle nasıl özetlemek istersiniz?” sorusuna ise Hanif, “34 yılı 2 kelimeye nasıl sığdırırım diye şimdi düşündüm ama bir kere büyük bir aşkla büyük bir azimle diyelim. Aşk ve azim bu ikisi bence 34 yılı aşıp geçmek için ve anlatmak için yeterli olabilir.” cevabını verdi.

BENCE MODANIN RENGİ SİYAH VE BEYAZDIR

Kendisine yöneltilen, “Sizce modanın rengi var mıdır? Ya da bu renk neye göre değişiyor?” sorusunu yanıtlayan Hanif, “Bana göre moda aslında çok renkli bir sektör ve bizim WGSN dediğimiz bir sistem var. Bütün moda dünyasının takip ettiği bu sistem bütün trendleri, trend renklerini her şeyi, dünyadaki herkesin takip ettiği bir site. Modanın renkleri aslında biraz oradan çıkıyor, bu fuarlardan çıkıyor. Bana sorarsanız bence modanın rengi siyah ve beyazdır. Her zaman çok severek kullandığım renklerdir. Trendler biraz belirliyor modanın renklerini. Ben bir tasarımcı olarak her zaman trendleri takip ediyor muyum? Hayır, tabii ki etmiyorum. Bence kadına yakışan renkler neyse, neleri giyinmeleri gerekiyorsa o renkleri çalıştım bugüne kadar. Benim olmazsa olmazlarımdan biri de fosforlu renkler. Dünyanın en moda haline geldiği gün bile ben fosforlu renklerden bir şey yapmadım. Bir kadına yakışmadığını düşündüğüm için olabilir. Bir tişört giyebilirsiniz ama hani bir gece kıyafetinde olmaması gerektiğini, zarif durmadığını düşündüğüm için yapmadım.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER