Kurtarma ve Yedekleme Gemisi (ARS) TCG IŞIN (A-583), Tuzla İstanbul Tersanesinde Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Şükrü Korlu ve çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle İstanbul Denizcilik Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildi.

Denizaltı gemilerinde meydana gelebilecek kaza ve arıza durumlarında denizaltıda kalan personelin kurtarılması amacıyla, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının modernizasyon projeleri kapsamında Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı aracılığıyla özel sektöre inşa ettirilen TCG IŞIN; dalgıç, ROV (Remotely Operated Vehicle) ve ADS (Atmospheric Diving Suit) ile sualtı onarım ve enkaz çıkarma gibi çalışmalar ile suüstü gemilerini denizde yedekleme görevlerini de yapabilecek yeteneklere sahip.

TCG IŞIN, denizde kazaya uğramış ve batmış uçak, gemi, denizaltı vb. enkazları tespit, teşhis ve kurtarmaya yönelik donanımla teçhiz edildi. Üzerine konuşlandırılacak modern seyyar kurtarma sistemleriyle 3000 metre derinliğe kadar enkaz kurtarma imkân ve kabiliyetine sahiptir.

TCG IŞIN, ismini, 1943 yılında yaşanan Refah faciasında şehit olan Deniz Yüzbaşı Zeki IŞIN’dan aldı.

CEVAP VER