Suriye’de yaşanan iç çatışmalar ve istikrarsızlıklar nedeniyle ülkelerinden kaçmak zorunda kalan göçmenlerin, Ege Denizindeki girişimlerine yönelik Sahil Güvenlik Komutanlığınca yürütülen faaliyetlere destek maksadıyla Türk Deniz Kuvvetleri tarafından 11 Mart 2016 tarihinden bu yana Ege Denizinde Düzensiz Göç ile Mücadele faaliyetlerine devam ediliyor.

Türk Deniz Kuvvetlerine ait Tuzla Sınıfı Karakol Gemileri ile Ege Denizi’nde düzensiz göçün yoğun olarak yaşandığı bölgeleri kapsayacak şekilde sürekli olarak karakol icra edilmekte, Çanakkale, İzmir ve Dalaman’da konuşlu deniz helikopterleri ve deniz karakol uçakları ile uçuşlar düzenlenerel keşif-gözetleme faaliyetlerine destek sağlanıyor. Ayrıca Ege Denizi’nde suüstü radarları ve elektro optik kameralar ile tarama yapılıyor ve gözetleme sistemleriyle sürekli olarak tanımlanmış deniz resmi oluşturuluyor. Deniz Muhafızı Harekâtı kapsamında da Burak Sınıfı Korvetler emre intizar görev yapıyor.

Bu kapsamda; NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2’de görevli TCG KARADENİZ EREĞLİ (P-1214) tarafından kaçak göçmen taşıyan bir adet bot tespit edildi. Olumsuz hava şartları nedeniyle su alan bottaki 58 düzensiz göçmen (1 bebek, 5 çocuk, 10 kadın, 42 erkek) kurtarılarak Sahil Güvenlik Dikili Kolluk Destek Timi’ne teslim edildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından Düzensiz Göç ile mücadele faaliyetlerinde Sahil Güvenlik Komutanlığına sağlanan desteğe etkinlikle ve kararlılıkla devam ediliyor.

CEVAP VER