29 Nisan Dünya Dans Günü, Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun İstanbul Bilgi Üniversitesi organizasyonuyla düzenlediği dans yarışmasıyla kutlanıyor. İki gün sürecek müsabakalarda yedi farklı kategoride, 190 çift Bilgi Dans Kupası için yarışacak.

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin katkılarıyla Türkiye Dans Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Bilgi Dans Kupası, 29 Nisan Dünya Dans Günü’nde Polat Renaissance Hotel’de başladı. İki gün boyunca devam edecek yarışma boyunca adaylar, Latin dansları ve standart danslarda performans gösterecek. Türkiye’nin dört bir yanından dans tutkunlarının katıldığı yarışmada 190 çift, Minikler 1, Minikler 2, Yıldızlar 1, Yıldızlar 2, Gençler, Yetişkinler ve Büyükler olmak üzere yedi farklı kategoride yarışacak.

29-30 Nisan tarihlerinde düzenlenen yarışmanın ilk gününde; Yıldızlar, Gençler ve Yetişkinler kategorilerinde Klasman Sıralama Yarışmaları ve Ulusal Sıralama Yarışması gerçekleştirilecek. 30 Nisan Pazar günü ise Minikler, Yıldızlar ve Büyükler kategorilerinde yarışmalar yapılacak.

Yediden yetmişe her yaştan lisanslı dansçı çiftlerin katıldığı yarışmada; Samba, Cha Cha, Rumba, Jive, Paso Doble’dan oluşan Latin dansları ve Vals, Tango, Viennese Vals, Foxtrot, Quickstep türlerini içeren standart dans kategorilerinde performanslar sergilenecek.

YARIŞMANIN SONUÇ HABERİ İÇİN TIKLA

CEVAP VER