Fransız uçak imalatçısı Daher, ABD Sandpoint, Idaho üretim tesisinde yeni bir Kodiak uçak boya tesisini hizmete soktu.

Uçak üretim tesisinde yeni ve büyük bir boya tesisinin açılması, Daher’in 2019 yılında Kodiak genel amaçlı uçak ürün serisini satın almasından bu yana yapılan en son yatırıma işaret ediyor.

836 m2’lik tesis Sandpoint’in genel üretim sürecini kolaylaştırıyor ve Kodiak 100 ve Kodiak 900 versiyonlarında üretilen uçağın yapım kalitesini daha da artırıyor.

Daher, ayrı hazırlık ve boyama kabinlerinden oluşan yeni operasyona 2,7 milyon dolar yatırım yaptı. Tesisin personeli için tam zamanlı, yüksek vasıflı boyacılardan oluşan bir ekip oluşturuldu.

ÜRETİM DÖNGÜSÜNÜ 1 HAFTA KISALTIYOR

Sandpoint boyama operasyonu, Daher’in Tarbes, Fransa’daki Uçak Bölümü tarafından turboprop uçaklardan oluşan TBM ailesi için kullanılan en iyi uygulama sürecini yansıtıyor; ana bileşenler (gövde, kanatlar, kontrol yüzeyleri, kaporta ve kapılar dâhil) çıktıktan sonra ayrı ayrı boyanıyor. Üretimden sonra doğrudan son montaj hattına aktarılıyor.

Şimdiye kadar Kodiak uçakları boyama için Sandpoint’ten Idaho dışındaki yerlere uçuyordu. Bu, üretim süresini uzatırken aynı zamanda kontrol yüzeylerinin varışta çıkarılmasını ve prosedür tamamlandıktan sonra yeniden takılmasını gerektiriyordu. Sahada boyama yapabilme yeteneği, genel Kodiak üretim döngüsünü yaklaşık bir hafta kısaltıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER