Fransız uçak imalatçısı Daher’in Kodiak 100’ü Microsoft Uçuş Simülatörüne eklendi ve bu dayanıklı tek motorlu turboprop uçak, hazırlıksız şeritlere insani misyonlar, ülke içi varış noktalarına ulaşma ve yüksek irtifa dağ havalimanlarına hizmet etme gibi senaryolarda “uçarken” kullanıcılardan yüksek övgü aldı.

Geçen ay SimWorks Studios tarafından piyasaya sürülmesinden bu yana, Kodiak 100 favori bir uçak seçimi haline geldi ve yüksek talep nedeniyle başlangıçta geliştirme ekibinin kendi web sitesi çöktü.

Daher’in katılımıyla ve gerçek Kodiak pilotlarının girdilerini içeren SimWorks Studios’un simülatör programı 40 farklı görünüm, özgün uçuş dinamikleri ve yüksek kaliteli sistem modellemesi içeren tekerlekli dört farklı uçak tipinde sunuluyor.

Bu uçak tiplerinden biri, simworksstudios.com, orbxdirect.com, SimMarket.com, Flightsim.com ve getcontrail.com siteleri aracılığıyla satılan eklentilere dayalı olarak finansman alacak olan Fransız insani yardım kuruluşu “Sınır Tanımayan Havacılık” (Aviation Sans Frontières)’in operasyonlarını simgeliyor.

Daher’in Kodiak 100 simülatör uygulamasının satışı yoluyla elde ettiği paralar da Daher ailesi tarafından başlatılan ve kurumsal sosyal sorumluluk politikasının bir parçası olarak şirket çalışanları tarafından desteklenen bağış fonu “Fondaher”e aktarılacak.

SANAL DÜNYADA KODIAK 100 VE TBM 930 BİRLİKTELİĞİ

Fransız insani yardım kuruluşu “Sınır Tanımayan Havacılık” Başkanı Gérard Feldzer, “Bunu gerçeğe dönüştürmeye yardımcı olan Daher’e ve şirketin Fondaher bağış fonuna teşekkürlerimizi sunuyoruz. Renklerimizde Kodiak 100 ile geniş bir kitlenin zorlu Afrika lokasyonlarından operasyon yaparken, kaba meydanlara iniş gerçekleştirirken, temel ekipmanları havadan taşırken ve uzak bölgelere tıbbi personel gönderirken insani havacılığı deneyimlemesi mümkün olacak.” dedi.

Fondaher bağış fonu başkanı Richard Daher, Kodiak 100 simülatörünün Fondaher, Daher ve Sınır Tanımayan Havacılık kuruluşu arasındaki ortaklığın son derece görünür bir yönü olduğunu belirtti. Girişim ayrıca, zor durumdaki gençlere mesleki eğitim veren ve microlight uçağın yapımını sağlayan “Geleceğin Kanatları” (Les Ailes de l’Avenir) atölye programını da içeriyor.

Kodiak 100, Microsoft Flight Simulator’da tanıtılmasıyla, Daher’in Ağustos 2020’de simülatör programının piyasaya sürülmesiyle sanal dünyaya giren ve oyun topluluğu arasında popüler bir seçim haline gelen TBM 930 turboprop uçağına katılmış oldu.

Daher Uçak Bölümü Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Chabbert, “Gerçek hayatta olduğu gibi, Kodiak ve TBM uçak ailemiz, uçuş simülasyonu dünyasında kendini adamış kullanıcılardan oluşan bir takipçi kitlesi geliştirdi. Uçmanın heyecanını her zamankinden daha fazla sayıda havacılık tutkunuyla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER