Fransız uçak imalatçısı Daher, ABD’li Triumph Gruba ait Stuart, Florida’daki metal uçak bileşenleri üretim ve montaj tesisini satın aldığını duyurdu.

Bu satın alma ile Daher;

  • 2019 yılında Quest Aircraft (Kodiak)’ın satın alınmasının ardından Amerika’daki varlığını ve üretim kapasitesini güçlendirecek.
  • Şirketin stratejik planına uygun olarak Kuzey Amerikalı müşterilerle olan ilişkisini genişletecek.
  • Büyük yapısal montajlar ve alt montajlar yapan bir havacılık ekipmanları üreticisi olarak şirketin satışlarını artırmanın yanı sıra grubun metal uçak bileşenler üretme konusundaki uzmanlığını güçlendirecek.

Kanat ve gövde tertibatları gibi büyük, karmaşık metalik yapıların montajında uzmanlaşan Stuart tesisinde yaklaşık 400 personel çalışıyor.

Florida’nın güneydoğu kıyısında, Cape Canaveral’ın 90 mil güneyinde ve West Palm Beach’in 40 mil kuzeyinde, Kuzey Amerika’nın havacılık endüstrisi için tarihi bir bölgede bulunan tesis, demiryolu, hava, deniz ve kara taşımacılığı gibi tüm nakliye yöntemleri için stratejik olarak merkez üssünün yakınında yer alıyor.

Daher CEO’su Didier Kayat, “Bu satın alma, Kuzey Amerika faaliyetlerimizi şirketin tüm bölümlerinde önemli ölçüde geliştirme hedefi de dâhil olmak üzere, Daher’in ‘Birlikte Başarmak’ stratejik planıyla mükemmel bir şekilde uyumludur. 2019 yılında Kodiak’ı satın alarak uçak üretim işimizi güçlendirdik ve ayrıca hizmet faaliyetlerimizde önemli bir organik büyüme sağladık. Bu satın alma ile endüstriyel işimizi güçlendirmeye çalışıyoruz. Bu önemli işlem, kendimizi küresel çapta önemli bir havacılık ve uzay oyuncusu olarak konumlandırmamızı sağlıyor.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER