Bu yıl 38.’si düzenlenen Cumhuriyet Koşusu’nu, Nimet Arif Kurtel’in sahibi olduğu, Mozaik Şar. San. Ltd. Şti. tarafından yetiştirilen, antrenörlüğünü ise Cuma Demir’in yaptığı, 4 yaşındaki al erkek safkan GÜRSU (Turbo – Dilasu / Demirkazık) jokeyi Uğur Polat  ile 1.46.69’luk derece yaparak kazandı.

Viraj dönülür dönülmez yaptığı atakları ile bir anda koşunun liderliğini alan ve aynaya kadar bu liderliğini korumayı başaran GÜRSU, Ankara 75. Yıl Hipodromu’nda start aldığı 5. koşudan da zaferle ayrılmayı başardı. Koşuya, Kurtel Ekürisi’nin bir diğer safkanı FİRİKYA ile birlikte katılan GÜRSU ayrıca, Ethem Menderes Koşusu (G3), Ankara Vali Koşusu (G3), Silifke Koşusu (KV-8) ve Mehmetçik Koşusu (KV-8) galibidir.

Koşunun videosu için tıklayınız…

Arap atları için sezonun son ve en önemli (G1) mücadelelerinden olan, 1.200.000 TL birincilik ikramiyeli Cumhuriyet Koşusu’nda bu yıl 3+ yaşlı 11 Arap atı start aldı. Türk Arap atçılığının son dönemlerdeki en başarılı temsilcilerinin, çim pistte 1600 metre mesafede birincilik için mücadele verdiği koşunun ikinciliğini, Besire Gündüzeli’nin sahibi olduğu, Halis Karataş idaresindeki SEMEND (Halid – Betülüm / Tamerinoğlu) elde ederken, Necdet Turan’ın sahibi olduğu GÖZYAŞI GECESİ (Özgünhan – Hankızı / Sezginbey) Akın Sözen ile üçüncü, dördüncülük içinse Muzaffer Can’ın sahibi olduğu CANKARDEŞLER (Yalaz – Bedel 2 / Tunca) ve Uğur Kazancı’nın sahibi olduğu SAADIN GÜCÜ (İzbatur – Allıbahar / Sideways) at başı olarak mücadeleden ayrılan isimler oldu.

Kazanan GÜRSU için koşunun bitiriş derecesi 1.46.69 olurken, farklar Baş – Baş – 1 Boy  şeklinde sonuçlandı.

Koşu sonrası düzenlenen törende, koşuyu kazanan atın sahibi Nimet Arif Kurtel’e kupasını, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga verdi.

CEVAP VER