Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasanın 18 maddesinde değişikliğe ilişkin yapılan halk oylamasında oyunu Üsküdar’daki Saffet Çebi Ortaokulu’nda kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü halk oylamasının sıradan bir oylama olmadığını vurguladı.

Oyunu kullanmak için eşi Emine Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Huber Köşkü’nden Saffet Çebi Ortaokulu’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, okulun bahçesini dolduran vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Daha sonra oyunu kullanacağı sınıfa geçip burada sandık görevlileriyle tek tek tokalaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, torunu Ahmet Akif Albayrak ile eşi Emine Erdoğan da torunu Emine Mahinur Albayrak ile oylarının bulunduğu zarfları seçim sandıklarına attı.

“BU HALK OYLAMASI SIRADAN BİR OYLAMA DEĞİLDİR”

Oyunu kullandıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugünkü halk oylamasının sıradan bir oylama olmadığını vurguladı.

Cumhuriyet tarihinde parlamenter sisteme yönelik birçok oylamaların olduğunu, bu arada bazı halk oylamalarını da yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamaları yaptı: “Ama bu halk oylaması artık Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni yönetim sisteminin bir değişim, dönüşüm tercihidir. Bu değişim, dönüşüm tercihinde inanıyorum ki halkımız süratle çok daha hızlı bir kalkınmanın, adeta sıçramanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir. Çünkü bizim Gazi Mustafa Kemal’in muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma hedefini yakalamak için bir defa alışılmışın dışında bir tercih yapmamız lazım. 2002’den bu yana malum bire üç katladık ama yeterli değil. Bizim çok daha hızlı büyümemiz, çok daha hızlı yürümemiz lazım. İnanıyorum ki milletimiz, bu tercihini yurt içinde ve yurt dışında yapmak suretiyle, Türkiye bu akşam sandıklar açılıp sayım yapılınca, o beklenen tercihini yapmak suretiyle geleceğe yürüyecektir. Ben milletimin demokrasideki sağ duyusuna, şu ana kadar yapılan kampanyayı bir kenara koyup, bu sağduyuyla geleceğe yürüyeceğine inanıyorum. Milletime en kalbi duygularla şükranlarımı, saygılarımı sunuyorum.”

Halk oylamasının sonuçlarını İstanbul’dan takip edeceğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Katılım rekoru bekliyor musunuz?” sorusu üzenine “Hava öyle gösteriyor. Zannediyorum ciddi bir katılım olacak” cevabını verdi.

CEVAP VER