Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmir’de TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’yi savunma sanayii başta olmak üzere, her alanda başarıdan başarıya koşturduk. Savunma sanayii hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Bu yılki ihracat hedefimiz ise 6 milyar doları aşmaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havalimanı’nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2023’ü ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Tarihin bu dönüm noktasını, anlamına ve önemine uygun bir şekilde kutlamanın gayreti içinde olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geniş bir alana yayılan çeşitli etkinliklerle, Cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. TEKNOFEST de bunlardan birisidir. TEKNOFEST coşkusundan, TEKNOFEST’in muhteşem atmosferinden mümkün olduğu kadar fazla sayıda gencimizi istifade ettirelim istiyoruz” şeklinde konuştu.

40 yılı aşkın süredir siyasetin içinde olduklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hayatımız boyunca Türkiye’ye hizmet etmenin, eser kazandırmanın, ülkemizin önündeki taşları, mayınları temizlemenin mücadelesini verdik. Siyaset yolculuğumuzun tüm safhalarında hep gençlerle beraber yürüdük. Gençlerin yoldaşı, yol arkadaşı olmaktan daima bahtiyarlık duydum. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsa olsun, bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettim” dedi.

Türkiye’yi savunma sanayii başta olmak üzere, her alanda başarıdan başarıya koşturduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Savunma sanayii hamlelerimizle birlikte ihracatımız da katlanarak artıyor. Savunma ihracatında bu yılki hedefimiz 6 milyar doları aşmaktır. Nasıl bu alandaki ihracatımızı 248 milyon dolardan geçen sene 4,5 milyar dolara çıkardıysak, inşallah bu rakamların üstünü de yakalayacağız. Diğer alanlarda olduğu gibi savunmada da ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefimize ulaşana kadar gece gündüz demeden çalışacağız.”

CEVAP VER