Cumhurbaşkanı Erdoğan, 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’nde yaptığı konuşmada, “Kaymakamlarımız; kişisel kabiliyetleri ve gayretleriyle gittikleri her yerde iz bırakma, insanımızın hayatına tesir etme, görev yaptıkları şehirlere damga vurma imkânına sahiptir. Devletin vatandaşa dönük adaletli, merhametli, gülen yüzü kaymakamlarımız, sorumluluk alanlarının en ücra köşesine kadar uzanan şefkat ve yardım eli olmak mecburiyetindedir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı.

108.  Dönem Kaymakamlık Kursu’nu başarıyla tamamlayan, 12’si kadın 99 kaymakamı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni kaymakamlarımıza, görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında Rabbim’den muvaffakiyetler niyaz ediyorum. Bu vesileyle Derik Kaymakamımız Muhammed Fatih Safitürk başta olmak üzere, görev başında şehit edilen tüm idarecilerimizi rahmetle yâd ediyorum” dedi.

“HER BİRİMİZ, 85 MİLYONUN TAMAMINA HİZMET ETMEKLE MÜKELLEFİZ”

Konuşmasında kaymakamlara tavsiyelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şunu lütfen hiçbir zaman aklınızdan çıkarmayın: unvanlarımız ayrı olsa da, hepimiz aziz milletimizin birer hizmetkârıyız. Yasamasıyla, yürütmesiyle, yargısıyla devlet gücünün her bir unsurunun asli görevi budur. Bu noktada devletin tepesiyle kaymakam arasında hiçbir fark yoktur. Her birimiz, 85 milyonun tamamına hizmet etmekle mükellefiz” ifadelerini kullandı.

İnsanlara hizmet götürmenin, onların derdine derman olmanın, şehirlerin kalkınmasına, gelişmesine katkıda bulunmanın, çok büyük bir misyon olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “Mülki idare amirlerimiz, diğer kamu görevlilerimize kıyasla, devletin tüm birimlerinin koordinasyonu vazifesini üstlenmek suretiyle, yükü daha ağır bir sorumluluk taşımaktadır. Kaymakamlarımız; kişisel kabiliyetleri ve gayretleriyle gittikleri her yerde iz bırakma, insanımızın hayatına tesir etme, görev yaptıkları şehirlere damga vurma imkânına sahiptir. Devletin vatandaşa dönük adaletli, merhametli, gülen yüzü kaymakamlarımız, sorumluluk alanlarının en ücra köşesine kadar uzanan şefkat ve yardım eli olmak mecburiyetindedir.”

CEVAP VER