ABD Başkanı Trump’ın, Kudüs’ü İsrail’in başkenti yapma çabaları tüm Türkiye’de protesto ediliyor. Protestoların bir diğer adresi de Mamak oldu. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül ve AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, Cuma Namazı sonrası Yeni Mamak Merkez Camii’nde basın açıklaması gerçekleştirerek ABD ve İsrail’i protesto etti.

Vaad edilen zafer gecikir ama ertelenmez

Müslüman kimliğini taşıyan her insanın ne yapacağını çok iyi bildiğini ifade eden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “ABD Başkanı Trump’ın hukuksuz Kudüs açıklaması asla kabul edilemez. Düşmanın güçlülüğü, ne yaptığı önemli değil, önemli olan bizim bir ve beraber olmamız. Burada gördüğümüz gibi. Allah’ın izni ile vaad edilen zafer gecikir ama ertelenmez” dedi.

Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir

Kudüs tüm Müslümanların kırmızı çizgisidir diyen AK Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, “Bu söylemler bölgemizdeki sorunları derinleştirmiştir. Bu bölgemizde istikrarı ve barışı tehdit etmeye yönelik bir karardır. Husumet arttırmaktan başka bir şey değildir. İslamın sesini susturmak kendi kurdukları terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini tehdit etmek isteyenler tarihte defalarca olduğu gibi hüsrana uğrayacaklardır” dedi.

CEVAP VER