Kazakistan’ın Güney Kazakistan Eyaleti Çimkent Görsel Sanatlar Müzesi Heyeti, resmi ziyaret kapsamında bulunduğu Ankara’da Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’u ziyaret etti.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Prof. Düsen Kaseinov, Türkiye’de faaliyet gösteren müzeleri ziyaret etmek, bu müzelerin çalışma usul ve esaslarını yerinde inceleyerek tecrübe alış verişinde bulunmak amacıyla Ankara’da bulunan Çimkent Görsel Sanatlar Müzesi Müdürü Aynabek M. Ospanov başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Görüşmede TÜRKSOY ile Çimkent Görsel Sanatlar Müzesi arasındaki işbirliğine değinen Kaseinov, Türk Dünyası Kültür Başkenti projesi kapsamında Türkistan’da önceki başkentlerden daha fazla etkinlik yapıldığını belirterek, çalışmalara katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.  Kaseinov, Kültür Başkenti projesinin gelecek aşamalarında Çimkent Müzesi’ni projeye dahil etmeyi planladıklarını dile getirdi.

“Kültür Başkenti” projesiyle amaçlarının Türk halklarını, kültürlerini, şehirlerini tanıtmak olduğunu dile getiren Kaseinov, bu yıl Türkistan’ı ziyaret eden turist sayısının iki kat artmasının projenin başarıya ulaştığının bir göstergesi olduğunu vurguladı. Kaseinov, Türkistan’ın tanıtılmasında katkı sağlayan TÜRKSOY etkinliklerinin ardından, çeşitli etkinlikler kapsamında şehri ziyaret eden Türk Dünyası sanatçılarının, Türkistan ile ilişkilerini daha da güçlendirerek üst seviyeye çıkaracaklarını ve Türkistan’ın tanıtımına katkılarını artıracaklarını söylediğini aktardı.

Çimkent Görsel Sanatlar Müzesi Müdürü Aynabek M. Ospanov, TÜRKSOY ile işbirliği çerçevesinde Çimkent Müzesinde Fotoğrafçılar Buluşması Fotoğraf Sergisi, El Sanatları Sergisi ve Ressamlar Buluşması Resim Sergisi düzenlediklerini vurguladı. Bu etkinliklerin yüksek katılımla üst düzeyde gerçekleştiğini dile getiren Ospanov, yapılan eserlerin Türk Dünyası ve Türk kültürüne büyük katkı sağlayacağını vurguladı. Ospanov, Türk kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmayı amaç edinen TÜRKSOY’a çalışmalarında başarı diledi ve katkıları nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Görüşme, günün anısına verilen hediye ve aile fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

CEVAP VER