Basın mensuplarıyla buluştuğu iftar programında açıklamalarda bulunan CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Özarslan, Turgut Altınok’un ilk döneminde başarılı işler yaptığını ancak sonrasında bir şeyler üretilmediğini belirterek, “30 yıl aynı zihniyet gelmiş, 30 yıl aynı zihniyet devam etmiş. Ortada 200 metre çapında kale, kule, şelale, başka bir şey ben göremiyorum. Gören varsa da söyleyin.” dedi.  

CHP Keçiören Belediye Başkan Adayı Dr. Mesut Özarslan’ın basına özel düzenlediği iftar yemeği programı Keçiören Ihlamur Kasrı’nda gerçekleştirildi. Programa CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve parti temsilcileri de katıldı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM UZMANLIK GEREKTİRİR

Mesut Özarslan, “En önemli problemlerimizden biri maalesef 25 senedir söylev şeklinde kalan kentsel dönüşüm projeleri.” dedi.

Kentsel dönüşümün bir uzmanlık alanı olduğuna, bir uzmanlık gerektirdiğine vurgu yapan Özarslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kentsel dönüşüm bilgi, birikim, tecrübe gerektirir. Buna bir kararlılık gerektirir. Özellikle kentsel dönüşüm yaptığınızda hak sahiplerinin hakları üzerinden rant ve nemalanma düşünülürse bu olay ötelenir ve gecikir. Ayrıca kentsel dönüşüm mevcut hak sahiplerinin haklarının korunması yanında mevcut doğanın da korunması şeklinde yapılmalıdır. Eğer bunu yapmaz isek, sel baskınlarından, heyelanlardan tutun birçok afete sebebiyet verebiliriz. Bundan dolayı, şahsımın geçmiş dönemde TOKİ’de kentsel dönüşüme ilişkin tecrübelerim olsun, Ankara Büyükşehir Belediyesi bürokratlığı yaptığım dönemde Mamak’tan tutun Hıdırlık ve Dikmen Vadisinin kalan kısmının tamamlanması noktasında ciddi çalışmalarda imzaları olan kişiyimdir. Bu bilgi birikim ve tecrübemizi Sayın Mansur Yavaş başkanımız gördüğü için, özellikle bu kentsel dönüşümün, bulunduğumuz ilçemize kavuşturulması noktasında bizi buradan aday göstermesinin en büyük amacıdır Mansur başkanımızın. Tabi biz bunu lafta bir kentsel dönüşüm olarak nitelendirmiyoruz sadece. Ben rakiplerimin bazılarını görüyorum, broşürlerin arkasına “kentsel dönüşüm projeleri yapacağız” yazmışlar. İyi yapacaksın da nasıl yapacaksın? Yazmış iki cümle altına, “Masalar kuracağız, insanlarla görüşeceğiz” onlar bir kentsel dönüşüm değil, yerinde dönüşüm. Daha onun tanımını bile bilmeyen ve insanlara bu şekilde söylemlerle başlayan bir güruhun ileride burada nasıl bir kentsel dönüşümde başarılı olacağını hayretle izliyoruz. Kentsel dönüşüm projesinin Keçiören açısından başarıya ulaşabilmesi için Ankara Büyükşehir Belediyesiyle ortak bir çalışma yapmak zorunluluğu vardır. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden kaçıracağınız kentsel dönüşüm başarıya ulaşamaz.”

KALE, KULE, ŞELALE BAŞKA BİR ŞEY GÖREMİYORUM

Belediye Başkan Adayı Mesut Özarslan, önceki dönemlerde 30 yıl hizmet eden Turgut Altınok’la ilgili değerlendirmelerde bulunurken de şunları söyledi:

“Geçmişte, ilk dönem itibariyle Turgut başkan burada hizmetler yapmış. Bakın kim hizmet yapmışsa Allah hepsinden razı olsun, kim çivi çakmışsa Allah razı olsun. Ama daha sonrasında bir şeyler üretememişler. Sadece caddede, sokakta selam vermeyle buranın sorunlarını çözemezsiniz. 30 yıl aynı zihniyet gelmiş, 30 yıl aynı zihniyet devam etmiş. Ortada 200 metre çapında kale, kule, şelale, başka bir şey ben göremiyorum. Gören varsa da söyleyin. Eser belediyeciliği dedikleri de bunlar olsa gerek. Turgut Altınok ülkücü Türk milliyetçi geleneğinden geliyor. Şahsım da o gelenekten geliyorum. Zaten ne hikmetse ben nereye gitsem, beni rakibim Zafer Çoktan’la kıyas edeni görmedim şu ana kadar. Herkes ne hikmetse Turgut Altınok’la beni kıyas ediyor, onu da anlamış değilim. Artık Turgut Altınok burada yok. Zafer Çoktan’la şahsım ne eğitim noktasında, ne bilgi birikim noktasında, ne kamu hizmeti noktasında, ne geçmişten günümüze kadar devlette yaptığım, halka yaptığım hizmetler noktasında, hiçbir noktada kıyas görmedim. Gerçekten de görmedim, hep Turgut beyle kıyaslandım. Ben sanki Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayıymışım gibi.” (kaynak:haymanagazetesi.org)

CEVAP VER