Red Bull Cliff Diving 2023 falez atlama sezonunun sondan bir önceki durağı olan Mostar’da galibiyete ulaşan isim Kanadalı Molly Carlson oldu.

Kanadalı dalışçı, cumartesi günü Bosna-Hersek’in Mostar kentinde düzenlenen 2023 Red Bull Cliff Diving Dünya Serisinin beşinci ve sondan bir önceki durağında sürpriz bir galibiyet elde etti.

Bu sezon dört kez ikinci olan Carlson, şampiyonluk mücadelesini sürdürmek istiyorsa yarışı son şampiyon Rhiannan Iffland’ın üzerinde bitirmesi gerektiğini bilerek Mostar’a geldi.

Molly Carlson

İkili, bir kez daha 21 metrelik platformdan muhteşem atlayışlar gerçekleştirdi. Jüriden iki 10 puan alan Carlson yeni kişisel en iyi puanını elde etti.

24 yaşındaki sporcunun zaferi, Iffland’ın 11 duraklık galibiyet serisine son verdi (bu seri Carlson’ın geçen sezon Boston’da elde ettiği galibiyete kadar uzanıyor) ve hafta sonunun en iyi dalışı için kazanılan fazladan 10 şampiyonluk puanı, aradaki farkı kapattığı anlamına geliyor.

Rhiannan Iffland

Müsabakanın ardından açıklama yapan Avustralyalı Rhiannan Iffland ise, “Zorlu bir rekabetti. Buradaki galibiyetle bunu tamamlayabileceğimi biliyordum. Ama yine de bu beni bir sonraki etkinlik için iyi bir yere koyuyor. O yüzden evet, hadi devam edelim.” ifadesinde bulundu.

Podyumun üçüncü sırasında ABD’li Eleanor Smart yer aldı.

Eleanor Smart – Molly Carlson – Rhiannan Iffland
Rhiannan Iffland
Rhiannan Iffland – Molly Carlson – Eleanor Smart

CEVAP VER