Red Bull Cliff Diving World Series 2023 Falez Atlama Yarışının dördüncü durağı Takachiho, Japonya oldu.

Kadınlarda günün en iyi dalışını yapan Kanadalı Molly Carlson, Red Bull Cliff Diving World Series’in Japonya ayağını önde götürüyor. Takvimdeki en saf ve orijinal yerde, sporcular sporun gerçek özüne geri dönmek için doğrudan bir şelaleden dalış yaptılar.

Birinci Tur, Zorunlu Dalış, doğrudan Manai Şelalesi üzerindeki kayalardan Gokase nehrinin kutsal sularına yapıldı.

Erkekler ve kadınlar 16,5 m’lik aynı irtifadan dalış yaptıklarından, erkekler için ilk tur dalışı için Zorluk Derecesi, zorunlu dalış için kadınların olağan DD’sine uygun hale getirmek için 2,6’ya ayarlandı.

Sezonun üç kez ikincisi olan Molly Carlson, en başından itibaren liderliği ele geçirerek rekabete güçlü bir başlangıç ​​yaptı.

Duygularını açıklayan 24 yaşındaki Carlson, “Takachiho Boğazı’ndaki bu yer, o kadar görkemli ve inanılmaz ki, burada olduğumuz için kutsandığımızı ve Tanrılar Vadisi’ne atladığımızı söylüyorlar. Her iki dalışım da gerçekten çok iyi geçti. Bana bir şey öğretiyor, bilirsiniz, daha çok şimdiki zamanda olmak gibi. Büyük bir kalabalık yok. O kadar çok dikkat dağıtan şey yok. Uçurumda ya da platformda sessizlik içinde sadece sen varsın ve bu şimdiye kadar yaşadığım en büyülü duygulardan biri, gerçekten eğlenceli. Opsiyonel dalışlar ilk günden sonra gerçekten fark yaratabilir. Ama henüz bu kadar iyi bir gün geçirmemiştim, o yüzden bu günle gerçekten ama gerçekten gurur duyuyorum. Özellikle uçurumlar benim ortamım değil, bir platform gibi tercih ediyorum. Bu yüzden bugünün gidişatından gerçekten gurur duyuyorum ve bunun yarına gitmemde o küçük avantaja sahip olmama yardımcı olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Kanadalı liderin sadece üç puan gerisinde, sezonun şimdiye kadarki en baskın kadın dalışçısı bulunuyor. Avustralyalı Rhiannan Iffland, bu yıl üç etkinliğin de galibi ve yeni taçlandırılmış Dünya Şampiyonu, tıpkı Carlson gibi jüriden hem 8,5 hem de 9 puan alacak atlayışlar yaptı.

ABD’li Ellie Smart

Amerikalı Eleanor Smart ilk üçü tamamladı. Orta derecede bir dalışla ileriye doğru büyük bir adım atan Smart, altıncı sıradan üçüncü sıraya yükseldi.

Etkinlik Perşembe günü yerel saatle 11:00’de üçüncü turla devam edecek. (Haberola-Necdet Gürsoy)

Avustralyalı Rhiannan Iffland
Kanadalı Molly Carlson

CEVAP VER