ABD’li Lockheed Martin, küresel C-130J Super Hercules filosunun 2 milyon uçuş saatini aştığını duyurdu. Efsanevi C-130 Hercules uçağının şu anki üretim modeli olan C-130J Super Hercules, bu önemli kilometre taşına ilk uçuş tarihi olan 5 Nisan 1996 ile 31 Temmuz 2019 tarihleri arasında kaydedilen uçuşlarıyla erişti.

18 ülkeden 22 operatörün; savaş, nakliye, havadan yakıt ikmali, özel operasyonlar, tıbbi tahliye, insani yardım, arama kurtarma, hava keşif, yangın söndürme ve ticari yük teslimatı da dâhil olmak üzere çok çeşitli görevlerde kullandığı C-130J Super Hercules’in en önemli kullanıcısı ise ABD Hava Kuvvetleri.

Bu uçuş saatlerine katkıda bulunan askeri C-130J varyantlarına sahip ülkeler arasında (teslimat sırasına göre) İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri (ABD Hava Kuvvetleri, Deniz Piyadeleri ve Sahil Güvenlik), Avustralya, İtalya, Danimarka, Norveç, Kanada, Hindistan, Katar, Irak, Umman, Tunus, İsrail, Kuveyt, Güney Kore, Suudi Arabistan, Fransa ve Bahreyn yeralıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER