Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik bölümü öğrencileri İhlas Haber Ajansı (İHA) ve Demirören Haber Ajansını (DHA) ziyaret etti.

Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü 10.sınıf öğrencileri Gazetecilik Alan Öğretmeni Suat Alptekin ile birlikte İhlas Haber Ajansı ve Demirören Haber Ajansını ziyaret ederek deneyimli gazetecilerle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında öğrencilerin ilk durağı İHA oldu. İHA Bursa Bölge Müdürü İhsan Altıkardeş ajans haberciliği hakkında öğrencilere bilgi verdi. Sahada karşılaştığı ilginç olayları paylaşan Altıkardeş’i öğrenciler ilgiyle dinledi. Öğrencilerin ajans haberciliği üzerine sorularını da içtenlikle yanıtlayan Altıkardeş, pozitif enerjisi ile öğrencilere ilham oldu.

Öğrencilerin ikinci durağı DHA oldu. DHA Bursa Bölge Müdürü Fuat Kars’ın esprili karşılaması öğrencilerin yüzünü güldürdü. Ajans haberciliği ile ilgili öğrencilere açıklamalarda bulunan Kars ve ekibi, geleceğin gazeteci adaylarına tavsiyelerde bulunarak sahada yaşadıkları ilginç olayları aktardılar. Sohbet sonunda DHA çalışanları öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

CEVAP VER