Miraç Kandili, Peygamber Efendimizin Allah’ın huzuruna çıkarıldığı mübarek gecenin anlamına binaen idrak edilen Recep ayının 27. gecesidir.

İslam alemi için önemli bir olay olan İsra ve Miraç olaylarında Peygamber Efendimiz, Mescid-i Haram’dan alınarak Mescid-i Aksa’ya götürülmüş, oradan ise Allah’ın huzuruna kat be kat çıkarılmıştır. Bu olay, Kuran-ı Kerim’de şöyle anlatılmaktadır: “Ayetlerimizden bir kısmını ona göstermek için kulunu bir gece Mescid-i Haram’dan alıp, çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksa’ya seyahat ettiren Allah, her türlü noksandan münezzehtir. Şüphesiz ki O herşeyi hakkıyla işiten, herşeyi hakkıyla görendir.” (İsra 1)

İsra ; Gece yürüyüşü ve yolculuğu demektir. Mirac ; Yükseğe çıkmak demektir. Miraç, müslümanlar tarafından kandil gecesi olarak kutlanır.

Miraç Kandili mesajları ile bu gecenin sevincini sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz. Gündüzünde oruç tutulan, gecesi ise ibadetle geçirilen Miraç Kandili’nde eşinize, dostunuza, tüm akrabalarınıza, anne -babanıza kandil mesajları ile duygularınızı ifade edebilirsiniz. İşte Miraç Kandili’nin önemi, Miraç kandili ile ilgili detaylar, dualar ve mesajlar…

MİRAÇ NEDİR? MİRAÇ GECESİNDE NELER OLDU?

Arapça’da merdiven, yukarı çıkmak, yükselmek anlamlarını dile getirir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’ in göge yükselerek Allah’ın huzuruna kabul edilmesi olayıdır. Mirac olayı hicretten bir yıl ya da onyedi ay önce Receb ayının yirmi yedinci gecesi gerçekleşir. Olayın iki aşaması vardır. Birinci aşamada Peygamberimiz (s.a.s) Mescidül – Haram’dan Beytü’l-Makdis’e (Kudüs) götürülür. Kur’an’ın andığı bu aşama, gece yürüyüşü anlamında “İsra” adını alır. İkinci aşamayı ise Peygamberimiz (s.a.s)’in Beytü’l-Makdis’ten Allah’a yükselişi oluşturur. Peygamber Efendimize bu kutlu yürüyüşünde Cebrail (as) bir noktaya kadar eşlik etmiştir. Mirac olarak anılan bu yükselme olayı Kur’an’da anılmaz, ama çok sayıdaki hadiste ayrıntılı biçimde anlatılır.
MİRAÇ KANDİLİ DUA VE MESAJLARI

– Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kalbiniz nur dolsun, makamınız firdevs, dualarınız kabul olsun. Miraç kandiliniz kutlu olsun..

– Peygamber Efendimizin bu kutlu yolculuğu; sevgi, saygı, hoşgörü, sağduyu, iyi niyet, kalplere güzellik serpilen bir gün olması dileğiyle Miraç kandilimiz hayırlı olsun.

– Allahım! Bizleri Regaib’le sana rağbet eden, Miraç ile yücelen, Berat ile kurtuluşa eren, Kadrini idrak ederek seni hakeden kullarından eyle. Amin! Hayırlı Nurlu Kandiller.

 

CEVAP VER