Brezilya Federal Polisi, yakında ülkede faaliyete geçecek olan iki E175 jetinden ilkini teslim aldı. Daha önce Birleşik Krallık’ta işletilen uçağın bakım onarımı Portekiz’de gerçekleştirildi. İkinci jetin 2022 yılında Federal Polise teslim edilmesi bekleniyor.

Başkent Brasília’daki Havacılık Koordinasyon hangarında 8 Aralık’ta düzenlenen törende konuşan Federal Polis Genel Müdürü Paulo Gustavo Maiurino, “Modern ve verimli bir jet olan E175’in takdimi, organize suç operasyonlarıyla mücadele için ajanları görevlendirmek, tutukluları transfer etmek, ekipman ve kargo taşımak gibi ana görevlerimizin kapsamını daha da genişletecek.” dedi.

Embraer ve Federal Polis arasındaki ortaklık, 2006’da her ikisi de Federal Polis ile birlikte çalışan iki ERJ 145 jetinin faaliyete geçmesinden bu yana 15 yıldan fazla bir süreye yayılıyor. E175, mevcut uçakların yanı sıra, ülkedeki diğer güvenlik güçlerini de destekleyebilecek ve yalnızca Federal Polis operasyonlarını değil, Federal Hükümet himayesindeki tüm kamu güvenliği alanında operasyonları artıran bir varlık olacak.

YENİDEN BOYANDI, ELDEN GEÇİRİLDİ

Embraer Savunma ve Güvenlik Başkanı ve CEO’su Jackson Schneider, “Federal Polisin, ülkenin kamu güvenliği için kullanılan en büyük uçağı olacak ve kapasite artıracak E175 jetini kullanmayı seçmesinden gurur duyuyoruz. Yolcu ve kargo taşımacılığında, artan uçuş menziline ek olarak, Federal Polisin gerçekleştirebileceği görevlerin sayısını artırıyor.” dedi.

Federal Polise teslim edilmeden önce Birleşik Krallık’ta işletilen bir uçak olduğu için E175, Portekiz’deki bir Embraer Grup şirketi olan OGMA’da çok sayıda düzenlemeden geçti. Burada, yeniden boyanmanın yanı sıra, operasyonlara devam etmek ve Brezilya’nın operasyonel gereksinimlerine uymak için tüm bakım çalışmaları yapıldı. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER