Fransız uçak imalatçısı Daher, sadık bir müşterisinin doğum gününü alışılmışın dışında bir yöntemle kutladı.  TBM 910 sahibi olan müşteri, İkinci Dünya Savaşının efsane uçaklarından biriyle formasyon uçuşu gerçekleştirdi.

Cambridge Üniversitesinde doğa bilimleri doktoru olan John Taylor, doğum gününde II. Dünya Savaşının ünlü uçağı “Spitfire Mark 1a” ile yan yana uçma şansına sahip oldu. Uçak halen Duxford Havaalanındaki İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleri Emperyal Savaş Müzesinde sergileniyor.

25 BİN FEET’DE BOMBARDIMAN UÇAĞINDA GÖREV YAPMAK ZOR

İngiliz Kraliyet Hava Kuvvetleriyle olan bağı eskiye dayanan John Taylor’ın babası Eric Taylor, İkinci Dünya Savaşına katılan İngiliz bombardıman uçaklarının mürettebatı için elektrikle ısıtılabilen uçuş tulumları, eldivenler ve botlar üretiyordu. Uzun mesafeli uçuşlarda özellikle Lancaster bombardıman uçaklarında 25 bin feet irtifada topçu taretlerinde görev yapan mürettebat bu tip donanımlarla donmadan hayatta kalabiliyordu.

Kendisi de 16 yaşında planör pilotu olan John Taylor 65 yıldır uçmaya büyük bir keyifle devam ediyor. Toplam 5 bin uçuş saatine ulaşan ve aletli uçuş sertifikasına da sahip olan John Taylor uçuşlarının 2 bin saatini 1991 yılından beri uçtuğu sırasıyla; TBM 700A, TBM 700C2, TBM 850, TBM 900 ve TBM 910 versiyonu Daher uçaklarıyla gerçekleştirdi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER