Kanadalı uçak imalatçısı Bombardier, 1000’nci Global iş jetini özel jet kiralama şirketi NetJets’e teslim etti. Bombardier ve NetJets önemli bir dönüm noktasına ulaşırken NetJets 20 Global 7500’den ilkini teslim aldı.

Hizmete girdiğinde NetJets müşterilerinin seyahat seçeneklerini artıracak olan uçak 14 bin 260 km’lik menziliyle yakıt ikmali yapmadan New York’tan Pekin’e ya da San Francisco’dan Sydney’e uçabilecek.

Ortak mülkiyet ve iş jeti kiralama uzmanı NetJets’in amiral gemisi olmaya hazırlanan Global 7500 filonun en büyük ve en sessiz uçağı olacak.

Bombardier’in Global iş jeti ailesi 1999’da hizmete girdi.

NetJets, aralarında çalışanların da bulunduğu 500’den fazla kişinin katıldığı bir törenle, 10 yıl önce sipariş ettiği her biri 75 milyon ABD dolarına satılan 20 Global 7500’den ilkini teslim aldı. Hâlihazırda birkaç yüz uçaktan oluşan filosunda 156 Bombardier jeti işleten şirket, müşterilerinin küresel seyahat deneyimini değiştirecek.

GLOBAL İŞ JETİ ŞİRKETİN AMİRAL GEMİSİ

NetJets Satış, Pazarlama ve Hizmetler Başkanı Patrick Gallagher, “Sektörün en gelişmiş filolarından birini işletmekten gurur duyuyoruz ve bugün ilk Global 7500 uçağımızı kabul etmekten mutluluk duyuyoruz. Global 7500 uçağı, uzun menzilli uçak tekliflerimize yeni bir boyut katıyor. Uçağımıza olan talebin en yüksek olduğu bir zamanda, stratejimiz, sahiplerimizin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayan çözümler sunmaya devam etmeye odaklanmıştır. Sahiplerimizin, uçağın getirdiği katma değeri takdir edeceklerini ve Global 7500 iş jetinde uçuşu deneyimlemekten heyecan duyacaklarını biliyorum.” dedi.

Bombardier CEO’su ve Başkanı Éric Martel, “Benzersiz Global 7500 iş jeti, artık yalnızca sektör lideri ürün yelpazesiyle değil, aynı zamanda benzersiz Nuage koltuğu, Soleil aydınlatma sistemi ve dört gerçek yaşam alanı ile NetJets sahiplerini memnun edecek. 1000’nci Global uçak teslimatımızın NetJets filosuna katılan ilk Global 7500 uçağı temsil etmesinden gurur duyuyoruz. Bu çifte kutlama, amiral gemisi uçağımızın NetJets’in amiral gemisi iş jeti olduğunu gösteriyor ve havacılıkta dikkate değer bir yılı geride bırakırken bu hepimiz için önemli bir an. Son yirmi yılda Global programı destekleyen geçmişteki ve şimdiki birçok yetenekli ekip üyesine ve Global deneyimden keyif alan özel müşterilerimize teşekkür etmek istiyorum.” dedi. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER