“Havacılığın Yaşayan Efsaneleri”nin ödüllendirildiği Amerika’da havacılık ve uzay araştırmaları şirketi Blue Origin’in kurucusu Jeff Bezos, “Yaşamboyu Havacılık Girişimcisi” ödülüne layık görüldü.

Havacılığa gönül vermiş başarılı isimleri onurlandırmak ve çocuklara havacılığı sevdirmek amacıyla oluşturulan “Kiddie Hawk Hava Akademisi” yararına düzenlenen “Havacılığın Yaşayan Efsaneleri ” (Living Legends of Aviation Awards) ödülleri Beverly Hills, Kaliforniya’da düzenlenen törenle verildi.  

Bu yıl 16’ncısı düzenlenen ve ev sahipliğini Hollywood’un hem aktör hem pilot olan starları John Travolta ile Harrison Ford’un yaptığı 18 Ocak’taki yardım etkinliğine aralarında havacılık efsanelerinin de bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.


Jeff Bezos ödülünü Directional Havacılık Başkanı Kenn Ricci’den aldı

UZAYDA BİN MOZART BİN EINSTEIN OLABİLİR

Dünyanın en zenginleri arasında yeralan ve gelecek beş nesil içerisinde uzayda yaşayan insanlar olacağını dile getiren Blue Origin kurucusu Jeff Bezos törende yaptığı konuşmada; insanları yeniden kullanılabilir roketlerle düzenli olarak uzaya götüren ‘alt yörünge turizmi’ni başlatacaklarını söyledi. Ayda, marsta ve dev uzay istasyonlarında kalıcı kolonileri kurma hayali için pratik yaptıklarını belirten Bezos, “Güneş sisteminde trilyonlarca insan olabilir, bin Mozart ve bin Einstein olabilir. Torunlarımın torunlarının yaşamasını istediğim dünya bu” şeklinde konuştu.  

Merkezi Washington ‘da bulunan havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origin, uzaya çok daha az maliyetle ve tam güvenlikle kişisel yolculuk yapmayı mümkün kılacak teknolojiler geliştiriyor.

Lauren Sanchez

YENİ AŞKI UÇAK VE HELİKOPTER PİLOTU

‘Yaşamboyu Havacılık Girişimcisi Ödülü’nü Directional Havacılık Başkanı Kenn Ricci’den alan Jeff Bezos, geçtiğimiz Çarşamba günü 25 yıllık eşi MacKenzie’den boşandığını açıklamıştı. Konuklar arasında yer almadığı dikkat çeken Bezos’un yeni aşkı Lauren Sanchez’in ise lisanslı bir uçak ve helikopter pilotu olduğu ortaya çıktı. Amerikan Fox TV kanalında haber spikeri olduğu dönemde, 2011 yılında uçmaya başlayan, 2016 yılında helikopter pilot lisansı da alan Sanchez’in uçuş eğitmeni olan babası nedeniyle erken yaşta havacılığa ilgi duyduğu ve “Ben hangarda büyüdüm ancak uçmak hakkında hiçbir şey bilmiyordum” dediği belirtiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER