Twitter’da ‘Mirique’ isimli bir hesap var. Bildiğiniz dingo (Avustralya vahşi köpeği). Galatasaray futbol takımının teknik direktörü Okan Buruk’un lösemi hastalığını atlatmış oğlunun sahada sevinç gösterileri yapmasını alaycı bir tavırla eleştirmiş! O kadar da kötü bir Türkçe ile yazmış ki, sanki Afgan veya Suriyeli göçmen dingo! Dahası bunu eski Galatasaray Başkanı Burak Elmas’ın annesi de beğenmiş! Hırsa bak! Bırakın Galatasaray adabını ne anneliğe ne de insanlığa sığıyor, çok acayip!

***

Bir acayip durum da Bodrum’da yaşanıyor. Bodrumspor 1931 yılında kurulmuş bir futbol takımı. Bilindiği gibi güneşi bol bir yerdir Bodrum. Ancak, 1931’den bu yana Bodrum’da gündüz maç yapmamak gerektiğini idrak edememişler. Şu anda Birinci Lig’de yarışan Bodrumspor evdeki maçlarını şu mevsimde öğlen saatlerinde oynuyor! Tabii itiraz kültürü yok, rakipler sesini çıkarmıyor bu acayip duruma! Ya havalarından bu zengin, gökkuşağı vasıflarını taşıyan kenti yöneten, yanlarına varılmayan, atanmış ve seçilmiş yöneticilere ne demeli!

***

Efendim, iki hakemimiz FIFA’nın hiçbir kriterini karşılayamıyor, göğüslerindeki kokartlar geri alınıyor. O moralle MHK mı dersiniz, zavallı program mı dersiniz maçlara atanıyor ve neler neler yapıyorlar. Acayip değil mi?

***

Dünya Güreş Şampiyonasında altın kazanan bir sporcumuz durup dururken bir açıklama yaptı. Yalnız kaldıklarını söyledi, antrenörünü geri istedi vs. Burada acayip olan o açıklamaların ortadan kaybedilmesiydi! Her şey gayet güzel giderken ne oldu acaba? Güreş Federasyonu’nun acar basın danışmanı bir açıklama yaptırır da bu acayip durumu kamuoyu öğrenir.

***

Bir de Gençlerbirliği sorunumuz var! Yerimiz yeterli değil ama gerçekten bir acayip geriye gidiş var maalesef! Bir zamanlar Türkiye için söylenirdi ya “Tarımda kendi kendine yeten yedi ülkeden biri” Gençlerbirliği de böyleyken, şimdi kaldığı oteller tartışılıyor, acayip değil mi? Bu duruma getirenler sağolsun!

CEVAP VER