Rus Birleşik Uçak Şirketi (UAC) ve Beriev ortaklığında üretilen amfibik uçak “Be-200ES” için ABD’den 10 uçaklık sipariş geldi.

Krasnodar, Gelencik Test ve Deney Merkezi’nde düzenlenen Deniz Havacılık Fuarı “Hydroaviasalon-2018″de imzalanan sözleşme on adet Be-200ES amfibik uçağın Amerikan “Seaplane Global Air Services” şirketine teslimini kapsıyor.

İlk etapta dört adet Be-200ES uçağının teslimini içeren sözleşme Beriev PJSC Genel Müdürü Yuri Grudinin ile Seaplane Global Air Services CEO’su Patrick Massardy arasında imzalandı. Sözleşmede ABD’li firmanın aynı tipte altı uçak için de opsiyonu bulunuyor.

43 YOLCU TAŞIYABİLİYOR

İlk iki uçak D-436TP motorlarla donatılacak, diğer tüm uçaklarda SAM-146 motorları kullanılacak.

Havadan yangın söndürme görevinde kullanıldığında 20 saniyede tanklarına 12 ton su alabilen Be-200ES orta-uzun mesafeli rotalarda 43 yolcu taşıma kapasitesine de sahip bulunuyor.

Orman yangınlarıyla mücadelede piyasadaki en verimli uçaklarla müşterilerine yardım etmek istediklerini belirten Seaplane Global Air Services CEO’su Patrick Massardy, “Bu nedenle hız, menzil ve su kapasitesiyle Beriev 200 bizim için en iyi seçimdir, pilotlarımız bu olağanüstü uçakları kullanmak için sabırsızlanıyor.” dedi.

Hem suya hem karaya inebilen Be-200ES amfibik uçağı Taganrog tesislerinde seri olarak üretiliyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER