Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da bu yıl 62’ncisi düzenlenen ve Avrupa’nın en önemli yayın evleri, kütüphaneleri, bilim akademileri ile çeşitli uluslararası teşkilatların yer aldığı “62. Uluslararası Kitap Fuarı”nda, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) standı, katılımcıların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterilen stantta, kuruluşundan bu yana TÜRKSOY bünyesinde derlenen eserlerden oluşan çok sayıda yayın ziyaretçilerinin beğenisine sunuldu. Stantta, Türkçenin farklı lehçelerinin yanı sıra İngilizce ve Rusça olarak da yayımlanan Türk dünyasının kültür, medeniyet, tarih, edebiyat, çocuk, tiyatro, somut olmayan kültürel mirası, dil bilimi gibi farklı konulardaki 35 eseri tanıtıldı.

Standı ziyaret eden Sırbistan Milletvekili ve Kariç Fondu Onursal Eş Başkanı Drgaomir J.Kariç, TÜRKSOY’un hayata geçirdiği kültürel projeler sayesinde Sırbistan vatandaşlarının Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerinin ismini çok sık duymaya başladığını kaydetti. Yakın gelecekte TÜRKSOY ve Kariç Fondu arasında ortak işbirliklerinin hayata geçirileceğini vurgulayan Kariç, ”Özellikle Belgrad kitap fuarında Türk dünyasından değişik lehçelerdeki eserlerin tanıtılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

TÜRKSOY standını ziyaret eden Azerbaycan Cumhuriyeti Sırbistan Geçici Maslahatgüzarı Cavanşir Macidov TÜRKSOY’un Belgrad’daki çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurguladılar. Ziyaret sırasında TÜRKSOY’un Balkanlar Proje Koordinatörü Fatih Aliyi, TÜRKSOY’un 2018 yılında düzenleyeceği uluslararası etkinlikler hakkında Maslahatgüzara bilgi verdi.

Belgrad kitap fuarındaki TÜRKSOY standını ayrıca, Kazakistan’ın Sırbistan’daki Diplomatik Misyon Şefi Yerzhan Zaharilkanov ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Belgrad Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Mehmet Bayrak gibi isimler ziyaret etti.

Her yıl yaklaşık 500 binden fazla kişinin ziyaret ettiği  Belgrad kitap fuarı kapsamında, kent genelinde 10 farklı noktada konferanslar ve kitap tanıtımları düzenleniyor.

CEVAP VER