Arçelik A.Ş. global büyüme yolunda attığı stratejik adımlara bir yenisini daha ekledi. 1,3 milyar nüfusu ile dünyanın en büyük ikinci ülkesi Hindistan’ın köklü şirketlerinden Tata Grubu bünyesindeki Voltas ve Arçelik A.Ş. arasında, Hindistan’da üretim ve satış yapacak şirket kurulması için, ortaklık anlaşması imzalandı. Arçelik A.Ş.’nin Ar-Ge, inovasyon, teknoloji ve üretim gücü ile Voltas’ın güçlü marka ve satış dağıtım yetkinliğini bir araya getirecek olan şirketin, “Voltas Beko” markalı ürünler ile Hindistan pazarının önde gelen oyuncularından biri olması hedefleniyor.

Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu:

“Bugün global büyüme stratejimize ivme kazandıran çok önemli bir işbirliğine imza atıyoruz. Potansiyeli ile büyük fırsatlar sunan Hindistan pazarında Tata Grubu ile güçlerimizi birleştiriyoruz. Global markamız Beko’nun Hindistan pazarındaki etkinliğini artırırken, sadece üretim yapmakla kalmayacak; bilgi birikimi, mühendislik, Ar-Ge ve teknoloji gücümüzü Güney Asya pazarına da taşıyacağız” dedi.

Bu ortaklık anlaşması kapsamında, Hindistan’da kurulacak fabrikada buzdolabı üretimi gerçekleştirilecek. Ortak şirket, Arçelik fabrikalarında üretilen ana beyaz eşya ürünlerinin satışını da yapacak.

beko_basin_gorselİ_en_son_CON

CEVAP VER