ABD’li Textron Havacılık, 1000’nci Beechcraft T-6 Texan II teslimatını gerçekleştirdi. 1000’nci uçak Kolombiya Hava Kuvvetlerine teslim edilecek ihraç versiyonu (T-6C) beş uçaktan biri oldu.

Textron Havacılık başkanı ve CEO’su Ron Draper, “Gerçekten efsanevi bir uçağın 1000. teslimatını kutlamak bir onurdur. Dünyanın en gelişmiş küresel hava kuvvetleri ve pilotları, dünyayı daha iyi ve daha güvenli bir yer haline getirmelerini sağlayan harika bir uçak sunmamıza güveniyor. Birinci sınıf iş gücümüz, dünyanın önde gelen askeri uçuş eğitim uçağını tasarlamak, üretmek, teslim etmek ve desteklemek için her şeyin ötesine geçiyor. Ortak ülkelerin, eğitim yeteneklerinde altın standart olarak Beechcraft T-6 Texan II’ye güvenmeye devam etmeleri bir onurdur.” dedi.

BEŞ FARKLI VERSİYONU VAR

Pilatus PC-9’un Amerikanlaştırılmış bir versiyonu olan T-6’nın 1995’te kazanılan ihalesi, ABD Hava Kuvvetleri’nin Cessna T-37’leri ve ABD Donanması’nın Beech T-34C Turbo-Mentor’larının yerini alacak büyük ölçekli bir satın almayla sonuçlandı.

Eğitim uçağı olarak beş farklı versiyonda üretilen Beechcraft T-6 Texan II’de ilk sırayı ABD Hava Kuvvetleri ve ABD Donanması’nda kullanılan T-6A ve T-6B uçakları alıyor.

T-6C, ihraç edilebilir bir askeri eğitim uçağı iken,

T-6C+, T-6C’nin ihraç edilebilir silahlı bir çeşidini oluşturuyor.

T-6D ise T-6B ve C’nin bir melezi olarak az sayıda üretilen bir versiyon ve onu da ABD Ordusu kullanıyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

 

CEVAP VER