ABD’li uçak imalatçısı Textron Havacılık tarafından halen geliştirilmekte olan yeni tek motorlu turboprop uçak Beechcraft Denali, Oshkosh’ta ilk kez medya mensuplarına ve havacılık meraklılarına tanıtıldı.

Tanıtım, ABD’nin Wisconsin Eyaletindeki Wittman Bölgesel Havaalanında, “Deneysel Uçak Birliği” (Experimental Aircraft Association/EAA) tarafından organize edilen Oshkosh Airventure Havacılık Fuarı’nın açılış günü olan 24 Temmuz’da gerçekleştirildi.

Beechcraft Denali’nin tanıtımında konuşan Textron Satış ve Uçuş Operasyonlarından Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Lannie O’Bannion, “Denali’nin temiz ve yüksek performanslı tasarımı, tek motorlu turboprop pazarında devrim yaratıyor. Beechcraft turbopropları, çok yönlülüğü ve güvenilirliği ile ünlüdür ve efsanevi ürün ailesinin en yeni üyesini dünyaya tanıtmaktan heyecan duyuyorum.” ifadelerini kullandı.

Textron Havacılık geçtiğimiz günlerde devrim niteliğindeki Garmin Acil Durum Otomatik İniş Sistemini Denali’ye entegre ettiğini duyurdu. Bu yeni özellik, uçağın geliştirme ve uçuş testi programına uygulanıyor ve hizmete giriş sırasında standart bir özellik olarak sunulacak.

DÜNYANIN EN MEŞGUL KONTROL KULESİ

Geçen yıl rekor sayıda katılımla 650 bin 446 misafirin ziyaret ettiği fuar bu yıl 24-30 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek. “Dünyanın en meşgul kontrol kulesi” (World’s Busiest Air Traffic Control Tower)’a da ev sahipliği yapan Wittman Havaalanında her yıl yeni bir rekora imza atan hava trafik kontrolörleri 10 saatte yaklaşık 3 bin iniş ve kalkış talimatı veriyor. (Haberola-Necdet Gürsoy)

CEVAP VER