İslam dininde kin ve nifak Müslüman’a yakışmaz, kin tutmak, başkasına değil kin tutan kişiye çok zarar verir, bu kişinin zamanla psikolojisi bozulur. Bu nedenle de Recep, Şaban derken Ramazan geldi aile içinde mutluluk ile orucumuzu tuttuk, teravih namazlarımız kılarak Bayrama kavuştuk. Ve yaşantımızı güzelliklerle geçirip, Ramazan Bayramımızı mutluluk ile geçirelim..!

Kin ve nefretten uzaklaşıp Müslüman’a yakışır yaşayalım… İçindeki nefret dışa vurur hem kendisi hem de çevresindeki bu durumdan olumsuz etkilenir. Herkesi kırar geçirir, üzer İslam’ı Müslüman’a yakışır yaşayalım.

Kin tutan kişi, kin tuttuğu kişiye zamanla zarar verme planları kurabilir. Bu da hapisle sonuçlanan neticelere yol açabilir. Kin Tutmak İle Hadisi Şerifler Nelerdir?

(Her ay 3 gün oruç tutanın kalbindeki kin yok olur.) [Bezzar]

(Birbirinizle münasebeti kesmeyin! Birbirinize arka çevirmeyin! Birbirinize kin ve düşmanlık beslemeyin! Birbirinizi kıskanmayın! Ey Allah’ın kulları kardeş olun! Bir Müslümanın diğer kardeşine darılarak üç günden çok uzaklaşması helâl değildir.) [Buhari] (Hiç kimseye zulüm ve kin hissi duymadan yatanın günahları affolur.) [İ. Ebiddünya]

İnsanlar arasında menfaat mücadelesi, karşılıklı haset ve kin olmaz.) [Ebu Said-en-Nakkaş]

(Birbirine kin gütmeyen iki Müslüman birbiriyle müsafeha ederse, elleri henüz ayrılmadan Cenab-ı Hak, her ikisinin de günahlarını mağfiret eder. Yine içinde kin olmadan Müslüman kardeşine sevgiyle bakanlar, günahları bağışlanmadan evlerine dönmezler.

İslam’da bulunan ve önemli birisi de nifak kelimesidir. Nifak Kuran’ı Kerim’de geçen ve önemli anlama sahip kelimelerden birisidir. Günümüzde pek çok kişi nifak ve nifak tohumu ekmek nedir ile ilgili araştırmalar yapmaktadır. Peki nifak nedir, neden kötüdür? Nifak tohumu ekmek ne demek? Müslüman kardeşlerim birde nifak kelimesi vardır.

Ne-fa-ka kökünden türemiş bir kelime olan nifak Arapça bir kelime olmaktadır.

Nifak kelimesi Kuran’ı Kerim’de geçen bir kelimedir. Nifak kelimesi ara açıklığı, anlaşmazlık ve geçimsizlik anlamlarına gelmektedir. Eşyaya rağbeti olmak, azalmak, tükenmek, ruhu çıkmak, ölmek, tünel gibi manaları da içermektedir.

İnfak ve nafaka kelimeleri de b kökten gelmektedir. Arap dil bilimcilerine göre infak nafika kelimesinden türemiş. Nafaka ise köstebek deliği manasına gelmektedir.

Nifak neden kötüdür… Nifak İslamiyet’te din, bir terim olup kötü bir anlam içermektedir. Küfrü gizleyerek kendisini mümin gibi gösteren ya da iman ile küfür arasında bocalayan kişilere nifak adı verilmektedir. Nifak kişiler dil ile inanıldığını ifade ederek dost görünür, gerçekte ise kalpten kafir ve düşman olmaktadır. Özellikle ikiyüzlülük yapmak ve arabozucu olmak nifak kişiler için söylenmektedir. Nifak sıfatına sahip kişilere ise münafık adı verilmektedir. Nifak kelimesinden türemiş olan nifak tohumu ekmek aynı zamanda nifak tohumu saçmak olarak da kullanılmakta. Bu nedenle de anlamı ise huzursuzluk çıkararak ara bozacak şeyleri yaparak buna sebep olmak manasındadır.

Bu nedenle huzursuzluk çıkaran ve arabozucu davranışlar yapanlar buna sebep olan kişiler için nifak tohumu ekmek veya nifak tohumu saçmak deyimi kullanılmaktadır.

Bizler bu güzel günlerin hürmetine Nifak ve kindarlıktan kurtulalım, Allah cc. emrini uygun hal ve davranışta bulunalım.

Ramazan Bayramınızı şahsım ve Anadolu Gazetemiz adına da okuyucularımızın bayramını kutlarım. Sevgi ve saygı ile kalınız

CEVAP VER