Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Suriye’de sahadaki gelişmelerin ciddi anlamda değiştiğini ve ülkedeki krizin BMGK’nin 2254 sayılı kararı kapsamında siyasi yollarla çözümüne uygun bir ortam teşkil ettiğini belirtti.

Rusya Federasyonu Meclisinde bugün konuşan Lavrov; Rusya’nın tüm uluslararası toplumu teröre karşı ciddi bir mücadelede birlik içinde olmaya ve çifte standartlardan uzak durmaya davet ettiğini ifade etti.

Lavrov Batlı devletlerin hegemonya sağlamaya çalıştığını, düşmanlarına karşı dayatma, baskı ve provokasyonlarda bulunduğuna dikkat çekti.

ABD’nin hiçbir bahanesi kalmadı

Diğer yandan Rusya Savunma Bakanlığı, ABD güçlerinin Suriye’de uluslararası kanunlar ve BM misakına aykırı olarak bulundurduğu güçlerini orada bırakmak için artık hiçbir gerekçe ya da bahanesinin kalmadığını belirtti.

Rus bakanlığın resmi sözcüsü Igor Konashenkov bugün yaptığı basın açıklamasında; ABD’li yetkililerin Suriye’de güçlerinin varlığına ilişkin yaptıkları açıklamaların uluslararası toplumu kandırma amaçlı asılsız bahanelerden başka bir şey olmadığının altını çizdi. Konashenkov Pentagonun bu bağlamda ABD ve uluslar arası toplumu kasıtlı olarak kandırdığını söyledi.

CEVAP VER